În conformitate cu presa locală, distribuitorii de energie electrică ai companiei Hydro Quebec au refuzat solicitarile de contracte pentru fermele de criptomonede, decizie justificată prin cererea prea mare ale fermelor deja în funcțiune.

Ministrul energiei si resurselor naturale al Quebec-ului, Pierre Moreau, a declarat că fermele de criptomonedele necesită foarte multă energie electrică, dar generează un număr foarte mic de locuri de muncă prin comparație cu alte fabrici, precum cele care rafinează aluminiu.

De asemenea, ministrul a declarat că există riscul ca regiunea să nu fie capabilă să producă suficientă energie electrică pentru fermele de criptomonede existente:

”Obiectivul guvernului este să asigure consumul necesar în Quebec pe perioada iernii, compania Hydro-Quebec nu poate spune, ne scuzați, nu putem să vă punem la dispoziție electricitate pentru că suntem în mijlocul operațiunilor de minare””.

Poziția ministrului este confirmată de documentele interne ale Hydro-Quebec, care susțin că nu au posibilitatea de a acoperi cererea din toate proiectele depuse. Se pare că hidrocentrala a primit aplicații pentru ”proiecte ce reprezintă echivalentul a câteva mii de megawați” în ultimele luni. Regiunea este una foarte avantajoasă pentru mineri, în special datorită prețului scăzut al energiei hidroelectrice.

Autoritățile din Quebec lucrează la noi reglementări pentru operațiunile de minare de criptomonede și vor lua în considerare aplicțiile abia după implementarea acestora.