Compania Shinil Group suține că a descoperit epava navei de luptă rusești Dmitrii Donskoi. Despre aceasta se crede că transporta 130 miliarde de dolari în aur. Poliția din Coreea de Sud a efectuat un raid la sediile acesteia de pe teritoriul țării.

Compania a lansat un ICO în luna iulie. În cadrul său a vândut tokenuri în valoare de aproximativ 60 miliarde de won (aproximativ 53 milioane de dolari). Se promitea in schimb o parte din aurul recuperat din epavă.

Autoritățile au început o investigație pentru fraudă asupra companiei și au interzis CEO-ul Choi Yong-seok să părăsească localitatea.

De asemenea, se cercetează posibilitatea de manipulare a prețurilor acțiunilor companiei Jeil Steel. Aici fostul și actualul director la compania Shinil Group au cumpărat acțiuni. Suspiciunile au fost ridicate deoarece prețul acestora a crescut cu 139% după anunțul de găsire al epavei.

Nava de luptă Dmitrii Donskoi a participat în războiul ruso-japonez din 1905. S-a scufundat în regiunea insulei Ulleungdo, în estul peninsulei Coreea.

Documentele istorice arată că nava ar fi transportat 5.500 de cutii de bare de aur și 200 de tone de monede de aur, estimate la 130 miliarde de dolari în prezent.

Compania Shinil Group

susține că a descoperit epava și declara ulterior că aceasta conține aur în valoare 10 trilioane de won (8.9 miliarde de dolari). În baza acestei descoperiri, compania a lansat un ICO în care a vândut tokenul Shinil Gold Coin la prețul de 10.000 won (aproximativ 9$).

Poliția investighează în prezent afirmațiile făcute de companie. O echipă de 27 de agenți a efectuat un raid al birourilor situate în Yeouido, zona de vest a orașului Seoul și în alte șapte alte locații.

Serviciul de Supraveghere Financiară (FSS) investighează de asemenea situația companiei Jeil Steel. CEO-ul Shinil Group și alți membri importanți ai companiei au fost adăugați pe lista Interpol de supraveghere în cazul în care încearcă să părăsească țara.