Rata de hash a rețelei Bitcoin atinge valorea record de 83.5 EH/s

Blockchain.com confirmă că rata de hash a rețelei Bitcoin a atins valoarea record de 83.5 EH/s. Aceasta este cea mai bună realizare a BTC din istoria sa de zece ani și prima dată când hashrate-ul a depășit 80 EH/s.

Cumpara Bitcoin

Hashrate se referă la puterea de calcul care întreține rețeaua Bitcoin. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât mai mulți mineri procesează și validează tranzacțiile. O rată de hash mare înseamnă, de asemenea, o mai bună securitate și de multe ori o mai bună descentralizare a puterii miniere la mai mulți utilizatori.

Între timp, prețul Bitcoin s-a menținut sub pragul de 10.000$ în acest weekend.

Google Trends: Bitcoin, mai popular decât discuțiile despre Brexit

În ciuda importanței discuțiilor despre Brexit, „Bitcoin” este un subiect mai căutat pe Google decât „Brexit” și „Boris”, noul prim ministru britanic. Statistica Google Trends este valabilă la nivel global, deși în Marea Britanie situația este inversă.

Există însă și o altă corelație între Brexit și Bitcoin decât Google Trends. Mulți susțin că plecarea haotică a Regatului Unit din Uniunea Europeană ar putea ajuta la creșterea prețului BTC. Acest lucru se va datora probabil deprecierii rapide a lirei în raport cu euro, din cauza creșterii preocupărilor cu privire la un așa zis no-deal-Brexit.

Poate că nu este surprinzător faptul că Bitcoin atrage mai multă atenție la nivel global decât Brexit, mai ales că activul reprezintă o protecție împotriva riscurilor globale.

Ethereum respectă legea islamică Sharia

Amanie Advisors, o firma de consultanță pentru finanțe islamice Sharia, au stabilit că Ethereum respectă legea religioase islamice.

Într-o postare publicată pe site-ul lor, Amanie Advisors a anunțat că firma a colaborat cu Fundația Ethereum pentru a stabili conformitatea platformei cu legea religioasă Sharia. În urma colaborării, compania a lansat un whitepaper are confirmă respectarea de către Ethereum a moravurilor islamice și acordă o aprobare Sharia pentru proiectului și criptomonedă.

Compania a menționat că scopul cercetării este de a sprijini implicarea comunității islamice în dezvoltarea de contracte inteligente și DApps conform Sharia.

În luna iulie a anului trecut, Stellara devenit este primul protocol cripto care a obținut certificarea de conformitate Sharia în domeniul transferului de bani și tokenizarea activelor.

Samsung adaugă suport pentru BTC, BNB și o serie de criptomonede stabile

După lansarea telefonului Galaxy S10 cu opțiunea de portfel cripto integrat, Samsung a depus efortul de a adăuga alte tokenuri foarte utilizate pe piață. Portofelele pentru Bitcoin și Ethereum vor fi generate automat de dispozitiv. Binance Coin și Basic Attention Token (BAT) au fost adăugate în portofel împreună cu mai multe monede stabile precum TrueUSD, Maker și USDC. Este de interes faptul că Tether lipsește din această listă.

Adăugarea portofelelor blockchain la smartphone-uri este un pas necesar spre adoptarea în masă. Faptul că oamenii pot să își poarte fondurile în buzunar este unul dintre cele mai mari avantaje pentru criptomonede.