In mai putin de 10 ore criptomoneda Bitcoin Cash va trece prin evenimentul de reducere a recompensei de bloc. În mod similar cu Bitcoin, numărul de criptomonede minate va scădea de la 12.5 la 6.25 per bloc. Inflația va scădea așadar de la 3.64% la 1.8%.

În prezent, există 18.37 de milioane de Bitcoin Cash în circulație. Aceasta reprezintă 87.49% din numărul total de criptomonede disponibile (21 milioane).

Tranzactioneaza BCH folosind Binance!

Din perspectiva prețului, valoarea maximă atinsă de BCH în acest an este de 500$. În prezent, criptomoneda se tranzacționează la aproximativ 250$.

Reducerea recompenselor de bloc generează în general perioade de creștere de preț. Pentru Bitcoin Cash, însă, nu a fost înregistrată o astfel de evoluție. În plus, fundamentele rețelei sunt destul de sumbre, deoarece minerii au preferat să treaca la minatul de Bitcoin.

Rata hash a rețelei Bitcoin Cash

Rata hash a rețelei Bitcoin Cash este în prezent în scădere cu 34% de la maximul din 2020 și cu 60% din valoarea maximă istorică. Cu o rată actuală de hash de 3,27 EH/s, rețeaua BCH este destul de vulnerabilă. Pe măsură ce recompensa de bloc este redusă, există posibilitatea ca situația să se agraveze.

Având în vedere presiunea suplimentară exercitată de pandemia de COVID-19, este greu de prezis evoluția Bitcoin Cash după halving. Unii analiști au subliniat că impactul halvingului asupra BCH nu poate reprezenta un model de predicție pentru Bitcoin.

Spre deosebire de BCH, rata de hash a rețelei Bitcoin a început din nou să crească în ultimele două săptămâni. De asemenea, prețul Bitcoin a început să recupereze, depășind pragul de 7000$. Halvingul Bitcoin va avea loc în aproximativ șase săptămâni.

CryptoZZ