Start-up-ul cripto Fold a anunțat că va lansa unui card de debit Visa, care permite utilizatorilor să cheltuiască dolari americani și să obțină recompense în Bitcoin. Sistemul cashback returnează între 1 și 2% din valoarea cumpărăturilor în Bitcoin.

Aplicația de plăți Fold s-a alăturat programului Visa Fintech Fast Track, care urmărește să accelereze integrarea startup-urilor fintech cu Visa. Programul a fost extins în Staele Unite în luna iulie anul trecut, iar Fold este prima companie cripto ce s-a alăturat.

Recompense în Bitcoin in sistemul cashback

Spre deosebire de cardurile emise de companii precum Coinbase, care pot fi alimentate cu criptomonede, cardul Fold va folosi dolari americani. Utilizatorii cardului vor primi Bitcoin în portofelele din aplicație, având opțiunea de a-l utiliza ca atare pentru cumpărături sau de a-l transfera în alte portofele.

“Fold este una dintre primele companii care vă permite să cheltuiți Bitcoin în lumea reală … Pe măsură ce bitcoin a evoluat și pe măsură ce relația noastră cu bitcoin s-a schimbat, ne-am transformat serviciile pentru a le potrivi cu adevărata valoare a bitcoinului. In acest sens va oferim cel mai simplu mod de a acumula acest nou activ”,

a declarat pentru The Block directorul general și cofondatorul Fold, Will Reeves.

Cardul va fi lansat în luna iulie 2020, dar cei interesați se pot înscrie deja pe lista de așteptare. Pentru a se înscrie, utilizatorii trebuie să furnizeze un număr de telefon și adresa sau să confirme contul bancar. În prezent, peste 1600 de persoane s-au înscris deja, conform reprezentaților Fold.

Securitatea in spatiul crypto – Cum ne protejam criptomonedele!

În acest moment, Fold permite utilizatorilor să obțină caschback Bitcoin de până la 20% atunci când achiziționează și folosesc carduri cadou de la comercianți precum Starbucks, Uber și Target.

CryptoZZ