După ce Reddit a scos Bitcoin Core ca formă de plăți pentru serviciile premium în luna martie, compania se pare că plănuiește să reintroducă plățile digitale. Joi, 3 mai, într-un interviu cu Cheddar, directorul tehnic al companiei, Chris Slowe, a dezvăluit că va adăuga din nou bitcoinul ca metodă de plată, dar și alte criptomonede.

Într-un interviu cu platforma media Cheddar, Chris Slowe, director tehnic la Reddit, a explicat că firma ar urma să adauge plățile bitcoin core pe platformă încă o dată. Acest lucru le va permite utilizatorilor să plătească pentru statutul de membru premium, numit Reddit Gold, cu bitcoin. Compania a scos în trecut opțiunea de plăți bitcoin, în luna martie, și a spus că motivul este „schimbarea coinbase”. În această perioadă, au fost acceptate plăți prin PayPal. În interviul cu Cheddar, Chris Slowe a spu că unul dintre motivele pentru care au renunțat la bitcoin a fost acela că erau prea mari comisioanele.

Directorul tehnic a mai spus că cei de la Coinbase erau platforma de procesare plăți bitcoin principală pentru Reddit. Compania a revitalizat recent interfața de utilizator și API-ul. Slowe a spus că firma nu avea timp să adauge integrarea Coinbase API, dar că au reușit să rezolve din nou problema. La acel moment, echipa de dezvoltatori de la Reddit nu avea acces la alte piețe, cum ar fi ethereum sau litecoin.

„Avem câteva din cele mai vechi forumuri online unde se discută despre criptomonede”, a explicat Slowe în interviul său.

„Îmi amintesc că demult, poate acum opt ani, cineva de la birou a descoperit r/bitcoin și atunci m-am întrebat ce e ăla bitcoin? De ce aș vrea să cheltuiesc șapte cenți pe o fisă? A ajuns mult mai departe de atunci și până acum, iar comunitatea și toate criptomonedele existente în comunitate au pagină de Reddit.”

Interviul cu Slowe confirmă faptul că Reddit caută să integreze mai multe criptomonede la scurt timp după o pauză de câteva săptămâni. Acesta a spus că studiază criptomonedele oferite de serviciul Coinbase, și anume bitcoin cash, litecoin și ethereum. Știrea vine ca urmare a anunțului co-fondatorului Alexis Ohanian, care a spus pe 2 mai că după părerea sa bitcoinul o să aibă o creștere la 20 000 de dolari până la final de 2018. Ohanian crede de asemenea că ethereum o să crească de 20 de ori în valoare, la 15000 de dolari pe fisă, până la sfârșit de an.

„Sunt cel mai optimist în legătură cu ethereum pur și simplu pentru că oamenii chiar construiesc pe platformă”, a detaliat Ohanian.

Anul trecut, se vorbea despre AI-uri și despre machine learning. Anul acesta, toată lumea vorbește despre blockchain. O mare parte din infrastrucutra vitală la nivel de protocol din jurul blockchainului va trebui să fie reconsturită în următorul an sau doi. Atunci vom afla dacă Web 3.0 este ceea ce am sperat cu toții.