Rețeaua națională de blockchain din China (BSN) se va lansa în aprilie 2020, la șase luni după ce a fost lansată pentru testare.

Proiectul este susținut de Centrul de Informații de Stat (SIC) din China și de numeroase companii majore chineze. Rețeaua își propune să ofere o infrastructură de încredere și scalabilă pentru susținerea de noi proiecte blockchain. De asemenea, va putea fi folosită pentru dezvoltarea orașelor inteligente și a economiei digitale.

SIC a anunțat oficial data de lansare a proiectului la Forumul de inovare a reglementărilor urbane din China. BSN va fi lansat oficial pentru operațiunile comerciale în aprilie, după ce rețeaua a fost lansată pentru testarea beta internă în octombrie 2019.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

BSN este o inițiativă comună a think tank-urilor și companiilor administrate de stat din China. Rețeaua de infrastructură publică interregională este dezvoltată în comun de către SIC, Compania de telecomunicații China Mobile și procesatorul de plăți China UnionPay, printre altele.

Rețeaua națională de blockchain din China va avea 600 de dezvoltatori

În perioada de testare internă cuprinsă între octombrie 2019 și martie 2020, rețeaua BSN va implica un număr de 400 de întreprinderi și 600 de dezvoltatori. Proiectul pilot s-a derulat în orașul Hangzhou, capitala provinciei din China de est.

BSN are ca scop reducerea costurilor tehnice și economice asociate cu dezvoltarea adopției blockchain.
Rețeaua are un rol important în planurile guvernului chinez de susținere a tehnologiei blockchain.

”Odată cu adaptarea treptată a 5G, Internet of Things, inteligența artificială și alte tehnologii, BSN va oferi servicii de înaltă calitate și personalizate pentru dezvoltarea orașelor inteligente și a economiei digitale și va ajuta la dezvoltarea unui lot de noi industrii sau noi modele de afaceri bazate pe tehnologia blockchain”,

a declarat directorul adjunct al SIC, Zhang Xueying.

CryptoZZ