MassRoots a depus raportul anual la Comisia de Supraveghere a Titlurilor de Valoare și a Bursei (SEC) din Statele Unite, în care și-a prezentat planurile de dezvoltare a unui token ERC-20 și a altor aplicații bazate pe blockchain, care să ajute la dezvoltarea rețelei sociale dedicată evaluării produselor din cannabis.

Fondată în 2013, aplicația MassRoots este similară cu Yelp, permițând utilizatorilor să facă review-uri ale produselor din cannabis și derivate ale acestora. În raport, compania a relevat că a creat o subsidiară, MassRoots Blochcian Technologies, care are rolul de a dezvolta aplicații bazate pe blockchain în colaborare cu firma de software MEV.

Compania a vândut contracte SAFT (Simple Agreements for Future Tokens) în valoare de 900.000$ în perioada septembrie2017-ianuarie 2018, o parte din fondurile strânse fiind investite pentru dezvoltarea de aplicații și uilități blockchain.

În raport, MassRoots a explicat modul în care un token va îmbunătăți calitatea serviciilor oferite:

”În prezent, există companii tehnologice care încercă să sintetizeze cele mai relevante informații disponibile despre produsele din cannabis și cele mai bune versiuni, însă numărul de evaluări este redus. De asemenea, multe dintre review-uri sunt părtinitoare, iar produsele care sunt evaluate mai mult beneficiază de o expunere mai mare.
Pentru a pune la dispoziția consumatorilor informații complete, intenționăm să utilizăm instrumente digitale sub forma unor recompense în criptomonede pe platforma MassRoots, astfel încât să fie încurajate evaluările de calitate, atât pentru produsele existente cât și pentru cele noi apărute. Apreciem că acest sistem de recompense va crește număul de utilizatori implicați în proces și va stimula activitatea în ansamblu a platformei.”

Practic, utilizatorii vor putea câștiga tokenuri realizând evaluări ale produselor, iar apoi îî pot utiliza pentru a achiziționa produse și servicii în cadrul platformei MassRoots.

Raportul anual al MassRoots menționează de asemenea și că pe parcursul anului 2017 compania a înregistrat pierderi de 44 milioane de dolari. Analiza efectuată de site-ul The Cannabist menționează că din păcate MassRoots este foarte prost gestionată și se află în pierdere. Rămâne de văzut daca aceste aspecte vor afecta planurile de viitor bazate pe tehnologia blockchain a companiei.