FinCEN: Rețelele sociale ce adoptă criptomonedele trebuie să fie atente la regulile AML

Directorul adjunct al FinCEN a avertizat rețelele sociale ce adoptă criptomonedele cu privire la riscurile de exploatare criminală. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de tema prevenirii spălării banilor.

Deși nu a menționat explicit criptomoneda Libra, remarcile par să fie dedicate acestui proiect:

„Social media și platformele de mesagerie și altele, care se concentrează acum pe crearea de criptomonede, nu trebuie să piardă din vedere faptul că pot încuraja tranzacțiile ilegale”.

El a menționat că aceste „noi tehnologii de plată” trebuie să respecte aceleași standarde AML ca și instituțiile financiare existente.

„Vom judeca instituțiile financiare emergente dacă și cum își fac sistemele rezistente. De asemenea, le vom monitoriza în ce privește riscurile de spălare a banilor, finanțarea terorismului, evaziunea sancțiunilor, traficul de persoane și narcotice și alte activități ilicite”.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Changpeng Zhao anunță un nou produs numit Binance Cloud

Într-un sesiune de întrbări și răspunsuri (AMA) din 7 februarie, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat planurile de viitor ale companiei. Unul dintre acestea pare să fie un produs nou numit Binance Cloud, care va fi dezvăluit în următoarele 10 zile. CZ nu a oferit detalii concrete încă.

Compania face reclamă în prezent pentru un Inginer Senior Cloud, pentru a se alătura echipei Cloud Engineering and Architecture.

Poziția descrie „un sistem de calcul paral la scară largă, masiv și foarte disponibil pe platforma avansată de Cloud Computing” și are nevoie de cineva care să „poată îmbunătăți, să mărească și să automatizeze această arhitectură critică bazată pe Cloud.”

Proiectul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk ar putea fi listat la bursă

Directorul SpaceX a declarat la o întâlnire a investitorilor că proiectul Starlink ar fi ”afacerea ideală pentru un IPO”. Informația a fost raportată de Bloomberg și confirmată de CNN Business.

SpaceX lucrează în prezent pentru a lansa sute de sateliți care ar putea oferi clienților internet broadband. Prin proiectul Starlink, compania a lansat săptămâna trecută cel de-al patrulea lot de sateliți și planul este ca rețeaua să ajungă la 1.500 de sateliți anul acesta. Conceptul este de a oferi acoperire de internet pe întreaga planetă.

Un astfel de serviciu ar putea aduce miliarde de dolari în venituri anuale. Elon Musk deține aproximativ 54% din SpaceX, echivalentul a aproximativ 18 miliarde de dolari. Un IPO al Starlink l-ar putea propulsa în topul celor mai bogați oameni din lume.

Pentru moment, însă, reprezentații SpaceX nu au oferit informații concrete referitoare la un plan de IPO.

Scam ce se folosește de brandul Coindesk pentru a escroca proiecte cripto

Platforma de știri Coindesk a avertizat că o serie de escroci se folosesc de numele brandului pentru a înșela start-up-urile cripto. Este vorba despre o serie de e-mailuri ce susțin că provin de la reporterii și editorii CoinDesk, care promit publicarea proiectelor în schimbul unei taxe.

Cel puțin două victime diferite au plătit sute de dolari în bitcoin și eter către acești escroci. Coindesk avertizează că nu derulează astfel de activități și că nu solicită bani pentru promovarea proiectelor.

Cei ce au primit astfel de mesaje sunt rugați să le transmită către [email protected]

CryptoZZ