Volumul de tranzacții bitcoin la schimburile mari continuă să scadă

Volumele de tranzacționare continuă să scadă pe piață și încă se simte impactul noilor politici impuse la schimburile chineze.

Xu Qing, purtător de cuvânt la Huobi, a spus că schimburile au simțit impactul și că ”volumele tranzacționate au început să scadă când s-au introdus comisioanele pe tranzacții”

Observatorii de pe piață spun chiar că mulți dintre traderii bitcoin s-au reîntors la tranzacționarea de acțiuni.

În ciuda depresiei generale, prețul bitcoin a reușit totuși să înregistreze o creștere sensibilă de 2,8%, la 919$

Participanții la piață au tranzacționat doar 10 100 bitcoin prin OKCoin pe 26 ianuarie, după cum arată datele. Așadar, volumul a scăzut cu mai bine de jumătate față de ultima săptămână, când se tranzacționau în medie 23 000 de bitcoini.

OKCoin înregistra de exemplu pe 25 ianuarie 13900 de bitcoini, iar pe 24 ianuarie 82 000 de bitcoin.

Chiar și în afara Chinei, Bitfinex care este acum pe locul trei în ceea ce privește volumele tranzacționate, a observat un declin în activitate. Participanții la piață au tranzacționat doar 7000 de bitcoin prin exchange în ultimele 24 de ore. Chiar dacă este vorba despre o scădere destul de abruptă, nu se compară cu căderea masivă suferită de schimburile din China.

Chiar dacă mai mulți analiști spun că depresia traderilor are un rol important, unii spun că volumul tranzacționat scade rapid pentru că urmează Noul An Chinezesc, ceea ce înseamnă că prețul și volumul de tranzacții vor fi mai scăzute în săptămâna care urmează.

Mai multe informații aici 

Coinbase, somați să desecretizeze informații despre clienți

Schimbul american Coinbase a fost chemat în instanță de către autoritățile americane la începutul lunii, pentru a desecretiza informațiile private ale clienților. Este vorba despre un proces prin care instituția financiară americană IRS caută să identifice posibili neplătitori de impozite în rândul clienților CoinBase.

Avocații agenției guvernamentale pretind că cei de la Coinbase nu au niciun temei legal pentru a păstra aceste date secrete și că instituția este îndreptățită de procedura civilă federală să ceară date despre clienți companiei.

Mai multe informații aici

4 mineri din Venezuela acuzați de fraudă

Poliția din Venezuela a reținut în custodie patru mineri de bitcoin ,acuzați de furt de electricitate și fraudă cibernetică.

Trei bărbați și o femeie au fost arestați în orașul Charallave din nordul țări. Aresturile au fost făcute publice prima dată pe contul de Instagram al lui Douglas Rico, director al corpului de investigații criminaliste a agenției de poliție. Acesta a spus că acuzații operau ”mai mult de 300 de mineri bitcoin” cu echipament Bitmain, după care îi vindeau în Cucuta, un oraș columbian apropiat de granița venezueleană.

Mai mult, Rico spune că ”stabilitatea și consumul de servicii electrice” în zonă a fost afectat din cauza minerilor. În ciuda acuzațiilor, nu există detalii despre felul în care cei patru făceau și fraudă cibernetică.

Venezuela își revine după o lungă perioadă de hiperinflație și se confurntă cu o economie sărăcită. Așadar, sunt mulți care au apelat la bitcoin ca monedă alternativă. Minerii de bitcoin au avut succes în ultima perioadă, iar cei mai norocoși mineri și utilizatori au avut posibilitatea să importe mâncare și alte bunuri esențiale din SUA.

Autoritățile au avut o atitudine fermă în ceea ce privește moneda bitcoin, încă de când țara a fost lovidă de hiperinflație. Încă de atunci, piața bitcoin s-a desfășurat într-o zonă legislativă gri. La începutul lui ianuarie, guvernul din Venezuela a blocat accesul către site-urile bitcoin și a avut o retorică descurajatoare, prin care proclama că bitcoinul este o monedă folosită de infractori cibernetici și grupări teroriste.

Mai multe informații aici 

Noi zvonuri despre Satoshi Nakamoto în comunitatea bitcoin

Dacă zvonruile de la cea mai recentă conferință bitcoin sunt adevărate, atunci se pare că vom avea în curând noi știri despre Satoshi Nakamoto și despre identitatea acestuia.

La conferința Satoshi Roundtable din Cancun, au apărut zvonuri bizare despre povestea lui Satoshi, din nou legate de antreprenorul australian Craig Wright, care anul trecut în mai pretindea că el – și încă patru persoane – a contribuit la lucrarea ealbă creditată inventatorului anonim al bitcoinului.

De data aceasta însă se pare că avem parte de o întorsătură de situație legată de o entitate necunoscută care ar avea drepturi de proprietate intelectuală asupra creației grupului.

Mai multe surse de știri importante au spus din nou că investighează povestea și că luna viitoare vom afla noi știri.

Deși este interesantă, trebuie să spunem despre această speculație că este tratată cu suspiciune de comunitate și de criptografi. Cei care inițial au susținut afirmațiile lui Wright s-au distanțat mai târziu de el.

Wright și-a cerut scuze public pentru că nu a reușit să dovedească că într-adevăr el este în spatele proiectului, spunând că ”nu este pregăti să publice dovezi” și că nu are încă curaj.

Mai multe informații aici