Revista financiara Forbes a publicat lista “Companiilor miliardare din Blockchain”. Mai exact, este vorba de o listă a companiilor ce au o evaluare de peste 1 miliard de dolari care foloseasc această tehnologie.
Lista include toate categoriile de companii, indiferent de domeniul de activitate. Sunt menționate companiile specializate pe blockchain și criptomonede, firme financiare tradiționale, companii alimentare, firme ce gestionează lanțuri de aprovizionare și altele.
Cele mai multe dintre companiile listate sunt extrem de cunoscute: Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft și Nestle.
Dintre companiile din industria cripto sunt menționate exchange-ul Coinbase, firma de minare și hardware Bitfury și Ripple.
Cele mai populare blockchain-uri
Pe lângă lista companiilor ce folosesc tehnologia blockchain, revista financiara Forbes a menționat și protocoalele folosite. Printre cele mai folosite sunt Hyperledger, consorțiul R3, protocolul Corda și rețeaua Ethereum.
Este interesant de remarcat că unele companii au optat pentru dezvoltarea propriilor tehnologii. De exemplu, Depository Trust & Clearing Corp (DTCC) a dezvoltat blockchain-ul AxCore. Acesta va fi folosit pentru gestionarea a peste 90 de milioane de tranzacții pe zi. DTCC este un manager financiar cu un volum de peste 10 trilioane de dolari.
Toate industriile folosesc noua tehnologie
Dintre băncile ce folosesc blockchain, Forbes menționează BBVA, BNP Paribas, Citigroup, ING, JPMorgan Chase, PNC, Santander, Signature Bank și UBS.
Sunt menționate de asemenea companii din industria alimentară precum Bumble Bee Foods, Cargill, Golden State Foods și Nestle.
Dintre companiile medicale, Ciox Health și CVS Health folosesc blockchain pentru gestionarea informațiilor medicale. Companiile de asigurări Allianz SE, MetLife și Northern Trust au implementat de asemenea diferite sisteme blockchain în activitate.
Revista financiara Forbes intenționează să monitorizeze evoluția industriei și să publice periodic evaluări ale proiectelor blockchain. Autorii listei subliniază că giganții internaționali îmbrățișează tehnologia care stă la baza criptomonedelor. Blockchain este utilă în accelerarea proceselor de afaceri, creșterea transparenței și economisește miliarde de dolari.
Potrivit datelor International Data Corp, corporațiile și guvernele vor investi 2,9 miliarde de dolari în blockchain în 2019. Se preconizează ca investițiile să ajungă la 12,4 miliarde de dolari până în 2022.
Un alt studiu realizat de PwC anul trecut relevă că 84% dintre directorii executivi s-au implicat în implementarea tehnologiei blockchain.