Pe data de 13 martie, pe site-ul New York Times a fost postat un anunț de angajare pentru un expert blockchain. Anunțul a fost însă îndepărtat la câteva ore după publicare.

Aparent, revista New York Times (NYT) este interesată să experimenteze cu ideea de blockchain pentru industria de știri.

Anunț de angajare

Potrivit anunțului, organizația mass-media caută pe cineva care să ajute la “proiectarea unui concept bazat pe blockchain dedicat publicării de știri”. Ei caută un “lider în perspectivă” care să lucreze la schița proof-of-concept timp de 12 luni în divizia de cercetare și dezvoltare a companiei.

Noul angajat “va codifica viziunea pentru proiectul de cercetare și va împărtăși acea viziune cu actorii potențiali la alte organizații media”.  “Va ajuta brandul și va crea o identitate publică și active pentru proiect”.

Un alt obiectiv va fi formarea unui grup de părți interesate din proiect. Acesta include găsirea de consilieri din partea organizațiilor de știri, a mediului academic și a companiilor sociale.

ro.exchange

Experiență în tehnologia blockchain și pasiune pentru jurnalism

Candidatul ar fi trebuit să aibă experiență anterioară în inovarea în organizațiile mass-media. De asemenea, ar fi necesară “experiență stabilită în aplicarea reală a noilor tehnologii” și “un set de competențe mixte cu experiență în cel puțin trei domenii: jurnalism, produs, proiectare, dezvoltare software, inginerie hardware“.

NYT, interes pentru blockchain și criptomonede

The New York Times acoperă de mai mulți ani domeniul blockchain și criptomonede. În iunie anul trecut, ei au avut inclusiv un proiect educațional special denumit “Demystifying the Blockchain”.

Reporterul principal al ziarului pe domeniul blockchain și cripto este Nathaniel Popper. El este de asemenea autorul bestseller-ului

“Digital Gold: Bitcoin și povestea din interior a pionierilor și milionarilor care încearcă să reinventeze banii”.

Proiectul NYT nu ar fi primul experiment blockchain media. Cel mai cunoscut proiect similar este Civil, care  include 100 de agenții de șitiri ce caută să promoveze jurnalismul etic. Proiectul Civil este susținut de studioul de dezvoltare ethereum Consensys.