Gigantul de audit Ernst & Young (EY) a publicat propriul serviciu de testarea și revizuirea contractelor inteligente. Versiunea beta publică permite utilizatorilor să verifice codul pentru analiză publică.

Sistemul identifică riscurile de securitate prin testarea funcționalității și eficienței unui contract inteligent și evaluează calitatea codului.

În prezent, serviciul poate examina doar contractele inteligente bazate pe ERC-20, care sunt scrise în limbajul de programare Solidity. EY nu a menționat dacă intenționează să extindă suportul la alte protocoale blockchain în viitor.

Auditorul a prezentat inițial serviciul – cunoscut inițial drept EY Smart Contract Analyzer – în aprilie. În ultimele opt luni, acesta a fost testat în sistem beta privat.

Analizând codul tokenurilor, investitorii vor putea monitoriza modificările aduse software-ului. De asemenea, se pot asigura că token-urile și contractele inteligente corespund standardelor industriale acceptate. Tokenurile pot fi, de asemenea, testate la stres într-o serie de scenarii de tranzacție, folosind date colectate din blockchain-ul ethereum.

„Clienții noștri încredințează din ce în ce mai multe procese cheie de afaceri ale companiei și investiții valoroase în codul software”,

a declarat Paul Brody, șeful departamentului blockchain al EY.

„Din moment ce nu administrăm sisteme de calcul pentru întreprinderi fără instrumente antivirus, nu ar avea sens să rulăm sisteme de investiții bazate pe blockchain, fără instrumente de testare inteligentă pe contracte și token.”

Revizuirea contractelor inteligente in Blockchain Analyzer

Serviciul de revizuire al EY va face parte din cel mai larg Blockchain Analyzer al companiei. Acesta este un instrument de analiză care compilează și raportează date despre tranzacții, ce pot fi incluse în raportarea financiară și auditul pe blockchain.

A doua iterație a Blockchain Analyzer, care a fost lansat în aprilie, a mărit numărul de protocoale acceptate. Sistemul include blockchain-urile private și a permis analiza tranzacțiilor ce conțin aspecte de confidențialitate bazate pe zero knwledge proofs.

Un proiect EY pentru derularea tranzacțiilor private pe blockchain-ul ethereum, cunoscut sub numele de „Nightfall”, a fost, de asemenea, integrat în Analyzer.

În octombrie, EY a anunțat că a dezvoltat un instrument blockchain pentru ca guvernele să urmărească și să analizeze propriile tranzacții. Compania este de părere că acesta va îmbunătăți transparența și responsabilitatea în gestionarea fondurilor publice.

CryptoZZ