Ripple face valuri – prețul monedei a crescut, după ce s-au anunțat noi parteneriate de calibru
Săptămâna trecută, prețul ripple a avut maxime de 0,27$. În acest moment, prețul s-a întors la 0,23$, înregistrând o creștere de 1,4% de la o zi la alta. Deși nu mai suntem tocmai pe vârf de preț, există motive de optimism.
Tonul pentru creștere a fost dat săptămâna trecută, când cei de la ripple au anunțat că au făcut un parteneriat cu compania American Express și cu Santander pentru plăți transfrontaliere directe prin tehnologia blockchain.
Deși proiectul nu folosește moneda ripple în sine, rețeaua blockchain de la ripple va facilita tranferul de fonduri de la companiile care lucreazză cu Amex în SUA pentru a face afaceri cu Marea Britanie prin Santander UK. Cei de la riiple au spuns că se așteaptă ca moneda în sine să joace un rol mai important în parteneriatele viitoare.
Membru al băncii europene – banca centrală ia în calcul reglementările cripto
Un membru al Băncii Europene Centrale (BEC) a anunțat că autoritățile și băncile centrale caută metode să reglementeze criptomonedele.
Conform unui raport Reuters, Ewald Nowotny, președinte al Băncii Naționale Austriece, a spus: ”Ne întrebăm dacă instituțiile legislative și băncile ar trebui să intervină.”
Nowotny a făcut acest comentariu la o conferință din Florența. Acesta a recunoscut că a urmărit evenimentele din China, unde autoritățile au clasat criptomonedele ca fiind frauduloase.
Membrul consiliului a fost pe departe neutru față de riscurile criptomonedelor și a spus că „este ca și când ai cumpăra acțiuni la bursă – oamenii care investesc în acest produs pot să și piardă.”
Acum doar o lună, Mario Draghi, președintele BEC, a spus că monedele digitale nu sunt destul de „mature” să fie reglementate. În septembrie, acesta a spus că instituția sa nu are autoritatea să reglementeze criptomonedele. Tot în aceeași perioadă, guvernul chinez interzicea cu totul serviciile de schimb cripto-fiat în China.
Ethereum ar putea să lanseze în curând prima rețea de teste Casper
Dezvoltatorii ethereum caută să folosească codul experimental cu dovadă de miză ca bază pentru o nouă rețea de teste.
În timpul unei întâlniri recente a dezvoltatorilor core, fondatorul ethereum Vitalik Buterin a spus că updateul Casper este gata de teste. Mai mult, acesta ar putea să aducă o îmbunătățire în securitate.
Protocolul Casper în sine nu este încă gata pentru adopție la scară mare – ca să nu mai spunem de integrarea pe lanțul principal al ethereum. S-ar putea însă să fie un moment foarte bun pentru teste. „Dacă vrem, realist vorbind, să lansăm Casper sub formă de bifurcație fermă, atunci oamenii vor trebui să înceapă să îl implementeze”, a spus dezvoltatorul Peter Szilagyi.
Întâlnirea a confirmat faptul că protocolul Casper are implementare Python și că a trecut prin niște teste minore.
În viitor, mai există ceva întrebări legate de securitate, care țin de folosirea protocolului Casper ca bază pentru rețeaua de teste. Cu toate acestea, Buterin a spus că ele pot fi rezolvate, alocând fisele rețelei unei echipe de delegați aleși. Este o mutare care, în parte, ar semăna cu sistemul actual de dovadă-de-autoritate, care este guvernat de un grup de așa-numiți curatori.
Participanții la întâlnire au hotărât în cele din urmă să facă cercetare pentru un nou mediu de testare, care va fi condus de dezvoltatorul Piper Merriam, împreună cu reprezentanți de la echipele de dezvoltatori de la Parity, Geth și Casper.
Există clar niște probleme care trebuiesc rezolvate. Szilagy a pus însă accent și pe ideea că dezvoltatorii trebuie să aibă un mediu de testare în care să se și distreze. „Poate că ar fi bine să avem o rețea de teste pe care oamenii chiar să vrea să o folosească”, a spus acesta.
Cererea de bitcoin a crescut în Zimbabwe, după lovitura de stat
Prețul bitcoin a crescut la mijlocul lui noiembrie cu până la 10% la schimbul Golix din Zimbabwe, după o lovitură de stat militară reușită. Se știe de multă vreme că țara nu are o economie puterrnică. În noiembrie 2008 țara a bătut toate recordurile cu o rată de inflație de 79,6 mld%.
Conform datelor de pe siteul Golix, prețul bitcoin a ajuns la 13 499 de dolari, aproape dublu față de piețele internaționale. De pe 15 noiembrie, bitcoinul se tranzacționează peste 13000 de dolari în capitala Harare.
Armata a atacat Harare pe 14 noiembrie, după o săptămână de confruntări cu președintele Robert Mugabe, aflat în funcție încă din 1980.
Conform celor de la Golix, aceștia au procesat tranzacții în valoare de peste un milion de dolari în ultima lună. Este o creștere consistentă față de anul trecut, când în aceeași perioadă tranzacțiile însumau doar 100 000 de dolari.
Conform co-proprietarului Golix, Taurai Chinyamakobvu, prețul bitcoin este determinat de cerere și ofertă. Vânzătorii de monedă digitală sunt plătiți în dolari americani depuși electronic. Banii însă pot să fie convertiți în fiat doar pe piața neagră, la un preț redus cu mult.