Nu multe dintre companiile blockchain se pot lăuda cu parteneri noi săptămână de săptămână. Celor de la Ripple le-a reușit. Fie că vă place sau nu moneda, furnizorul de servicii globale din San Francisco a adăugat pe lista de câteva sute de colaboratori încă cinci doar în săptămâna asta.

Pe lângă bănci din Brazilia și India, la pachet s-au adăugat și furnizori de servicii de transfer de bani din Singapore și Canada. Conform rapoartelor, Banca braziliană Braziliene Itau Unibanco și furnizorul de remitențe BeeTech s-au alăturat la RippleNet pentru a facilita transferul de fonduri mai rapid și mai ieftin la nivel global. Pe listă mai sunt și cei de la banca indiană IndusInd și compania canadiană Zip Remit, care caută să profite de tranzacții financiare bazate pe blockchain la doar o parte din costuri.

Piețele emergente au cel mai mult de câștigat cu RippleNet

Piețele emergente ca Brazilia, India și China găzduiesc 85% din întreaga populație a lumii. Mai mult de 90% din oamenii sub 30 de ani trăiesc în aceste țări. Sunt o atracție uriașă pentru companii ca Ripple care caută să își crească adopția platformelor de transferuri financiare și a rețelei. Peste 60 de miliarde de dolari au fost transferate atât în India cât și în China în 2017, iar Brazilia a primit 600 de milioane de dolari de la americani.

Directorul de dezvoltarea afacerii la Ripple, Patrick Griffin, este încrezător că soluțiile blockchain sunt soluția cu care să meargă mai departe pentru a face viața mai ușoară pentru utilizatorii din țările din lumea a treia.

„Problema plăților este o problemă globală. Impactul său negativ afectează în mod disproporțional piețele emergente. Fie că vorbim despre un profesor american care trimite bani acasă la familia din Brazilia sau despre un mic întreprinzător din India care încearcă să mute banii ca să deschidă un al doilea magazin în altă țară, este nevoie să conectăm lumea instituțiilor financiare într-un sistem de plăți care să lucreze pentru clienți, nu împotriva lor”, a spus acesta.

Partenerii din Singapore urmează să dezvolte mai departe RippleNet

InstaReM este un furnizor de servicii de transferuri monetare internațional din sud-estul Asiei. Aceștia au apelat de asemenea la RippleNet pentru a facilita plățile mai rapide către alți membri. Deocamdată, este alcătuit din peste o sută de bănci și alte instituții financiare care oferă mesageerie în timp real și efectuare a plăților și tranzacțiilor financiare. Parteneriatul celor de la InstaReM le va permite clienților, fie corporații sau persoane fizice, să facă plăți rapide și fără complicații în mai multe zone din regiune.

Prajit Nanu, co-fondator și director executiv, a spus:

„Suntem încântați cu noul parteneriat cu Ripple. Membrii RippleNet care utilizează meșa unică de plăți InstaReM… vor avea un proces de plăți fără fricțiuni”

Compania a procesat mai mult de 500 000 de tranzacții pe an și se concentrează acum pe conectarea afacerilor și indivizilor din Australia, Canada, Hong Kong, Singapore, India și peste 60 de țări din toată lumea.

RippleNet nu este parte a criptomonedei companiei, ripple (XRP), care are un sistem separat numit xRapid. Săptămâna trecută au apărut știri cum că Western Union caută să facă transferuri folosind xRapid și XRP.