Platforma de jocuri Robot Cache permite jucătorilor să mineze moneda digitală IRON

Robot Cache, o platformă de distribuție a jocurilor digitale bazată pe blockchain, susținută de gigantul tehnologic AMD, a lansat un beta public deschis. Sistemul oferă un concept nou – jucatorii pot mina moneda digitală numiră IRON, pe care o pot ulterior folosi pentru a achiziționa jocuri noi.

Robot Cache a fost fondată în ianuarie 2018 de cunoscutul dezvoltator de jocuri Brian Fargo și este alimentată de AMD. Fargo a lucrat în trecut la companiile Interplay Interactive și inExile Interactive și a fost producător executiv al unor jocuri clasice precum Fallout, Wasteland, The Lost Vikings, The Bard’s Tale și alte proiecte.

Robot Cache – piata de jocuri construita pe blockchain

Piața de jocuri este construită pe un blockchain pentru a „asigura securitatea jocurilor cumpărate și vândute și pentru a permite Cachers să mineze și să fie recompensați cu IRON atunci când nu folosesc mașina lor”, conform anunțului de pe site-ul oficial.

Moneda digitală IRON nu este o criptomonedă, deoarece nu este construită pe blockchain. Jucătorii au posibilitatea de a opta să mineze moneda digitală prin închirierea puterii lor de procesare. Când activează opțiunea, puterea de procesare este direcționată de Robot Cache către diverse mining pool-uri, iar jucătorii obțin în schimb IRON. Ulterior, ei pot folosi moneda digitală pentru achiziționarea de jocuri noi.

Piața de jocuri este una foarte competitivă, iar Robot Cache speră că noul sistem de recompense va genera un avantaj competitiv pentru platforma proprie.

În plus, studiourile partenere primesc 95% din vânzările generate de jocurile lor, în timp ce distribuitorii obțin 70%. R.C. susține că aceste beneficii sunt obținute deoarece platforma este construită pe blockchain, permițând distribuirea directă. Prin comparație, Steam percepe în prezent comisioane de 30% din profiturile generate de jocuri, iar Epic Games Store de 12%.

În prezent, oferta actuală a Robot Cache constă în mare parte din jocuri cu buget mai mic și proiecte independente de nișă. Distribuția mai democratică a veniturilor și sistemul bazat pe moneda digitală IRON pot oferi platformei avantaje semnificative pe piața de gaming.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

4 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni