Cherlie Moore, CEO-ul Rocket Lawyers, este de părere că în viitorul apropiat, milioane de oameni vor folosit blockchain și criptomonedele fără să știe. Cel mai clar exemplu în acest sens sunt sistemele de plăți bazate pe tehnologia blockchain.
Rocket Lawyers este o firmă specializată pe servicii legale și consultanță în domeniul contractelor. Moore a declarat că principala problemă cu care se confruntă clienții este gestionarea sistemelor complexe de plăți. O soluție eficientă a acestora este utilizarea tehnologiei blockchain și a smart contracts.
Cripto pentru contracte juridice
La conferința MIT Business of Blockchain, Moore a prezentat un sistem bazat pe blockchain-ul Ethereum care perimite crearea de contracte personalizate. Compania sa a integrat și așa numitul ”Rocket Wallet”, care folosește o criptomonedă stabilă pentru a gestiona plățile.
Practic, clienții pot defini clauzele contractelor prin intermediul smart contracts. Odată ce aceste clauze sunt îndeplinite, plățile sunt gestionate prin intermediul criptomonedei stabile. Acest lucru elimină problema volatilității criptomonedelor în general.
Sistemul dezvoltat de Rocket Lawyer este deja în sistem de beta testing cu aproximativ 100 de utilizatori.
Compania va lansa versiunea finală a software-ului în următoarele săptămâni. În acest mod, a explicat Moore, milioane de clienți vor putea utiliza tehnologia blockchain fără a se confrunta cu dificultățile tehnice presupuse de dezvoltarea unui sistem propriu.
Dacă platforma funcționează conform așteptărilor, va deveni una dintre primele soluții software de integrare a criptomonedelor într-o aplicație orientată spre consumator.
Compania Rocket Lawyers a ajutat mai mult de 22 de milioane de clienți să proiecteze o serie de acorduri juridice. Este de așteptat ca noul sistem bazat pe blockchain să le facă viața mai ușoară.
Trendul Blockchain
Forbes a lansat recent o listă a “companiilor de miliarde de dolari din Blockchain”, care include nume precum Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft și Nestle.
Acestea operează pentru protocoale existente precum Hyperledger, consorțiul R3, Protocolul Corda și rețeaua Ethereum. Alte companii preferă să își dezvolte propriile blockchain-uri cu acces restricționat sau public.
Per ansamblu, tehnologia blockchain oferă avantaje semnificative în aproape toate industriile existente și a dat naștere unui trend.