Roger Ver – Block-uri mai mari inseamna descentralizarea bitcoin-ului

Acest articol nu reprezintă părerea redactorilor GoanaDupăBitcoin, iar singura intenție este aceea de a aduce în prim-plan doar una din multele păreri pe tema creșterii dimensiunii block-ului, aceea a investitorului bitcoin Roger Ver, unul dintre membri vocali ai comunității bitcoin.

”Recent, au fost foarte multe discuții în comunitatea bitcoin pe tema unei posibile creșterei ale dimensiunii block-ului bitcoin. Sunt mulți oameni pe care îi respect din tot sufletul de ambele părți ale acestei discuții, dar din păcate am văzut că unii membri ai comunității au ajuns la cenzură pe față pentru a opri dezbatere. Cenzura nu este niciodată răspunsul. Motivul pentru care eu și mulți alții am devenit interesați de moneda bitcoin a fost pentru că are abilitatea de a rezista cenzurii financiare. Să nu ne lovim singuri chiar cu lucrul pe care bitcoin-ul ar trebui să îl prevină.

În acest moment, mulți oameni par să aibă falsa impresie că block-urile mai mari înseamnă mai puține noduri pline în rețeaua bitcoin, ceea ce ar duce la mai multă centralizare și o posibilitate mai mare ca guvernele să poată să cenzureze, să supună sau să controleze moneda bitcoin. Dacă acest lucru ar fi adevărat, cu siguranță că m-aș opune oricărei creșteri a dimensiunii block-ului, dar cred că este un lucru fals din mai mutle motive.

1. În acest moment, o conexiune la Internet foarte modestă, disponibilă în mare parte a lumii, poate cu ușurință să suporte mai mult de 100 de oiri capacitatea folosită astăzi.

2. Un harddisk de 100 de dolari ar susține block-uri pline făcute într-un secol și tot nu s-ar umple până la limita curentă a block-ului.

Evident, lungimea de bandă și stocarea nu sunt factori care limitează creșterea dimensiunii block-ului. Legea lui Moore va continua să facă acești factori și mai puțin importanți în viitor.

În acest moment, sunt aproximativ 6000 de noduri pline care rulează în rețeaua bitcoin, cu un estimat în mare de 6 milioane de utilizatori. Asta înseamnă că aproximativ 0,1% din utilizatorii bitcoin se deranjează să ruleze un nod plin.

Cred că este o presupunere decentă că mai bine de 6000 de oameni, printre care mă număr și eu, rulează noduri pline pur și simplu pentru că sunt interesați de bitcoin, și este destul de probabil că acest procent nu se va schimba în viitor.

Versiunea curentă de BitcoinXT crește limita block-ului la 8MB. O creștere de 8 ori a dimensiunii block-ului înseamnă că în rețea ar avea loc de 8 ori mai mulți utilizatori bitcoin, așadar asta ar însemna încă 48 de milioane de utilizatori pe lângă cele 6 milioane estimate. 0,1% din cei 48 de milioane ar putea să însemne 48 000 de noduri pline. Chiar dacă rata de participare a oamenilor care rulează noduri pline ar scădea la jumătate, tot am avea 24 000 de noduri pline sau de 4 ori mai mult decât suma curentă.

Pe scurt, cred că ar trebui să fie clar pentru toată lumea că block-urile mai mari ar însemna cel mai probabil mai multe noduri pline în întreaga lume, așadar mai multă centralizare, nu mai puțină. Asta ar face moneda bitcoin chiar mai dificil de controlat, cenzurat sau oprit de cineva, inclusiv de guverne. Dacă vreți ca bitcoin-ul să devină un stup și mai bogat de bani, trebuie să creștem dimensiunea block-ului, nu să o limităm.

Dacă vreți să vă arătați suportul pentru block-uri mai mari, puteți să faceți lucrul acesta rulând noduri pline cu programul xtnodes.com.”

sursa – Roger Ver via News.bitcoin

Ike

Postari recente

WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în… Citeste mai mult

2 ore

SEC amendează site-ul ICORating

Autoritatea de supraveghere SEC a amendat site-ul de evaluare a proiectelor cripto ICORating, pe motiv că a promovat contra cost… Citeste mai mult

3 ore

satoshinrh.com, un alt impostor

Încă un impostor Satoshi Nakamoto a dezamăgit comunitatea cripto. Episodul doi al ”revelației” publicate pe site-ul satoshinrh.com nu a convins… Citeste mai mult

4 ore

Sinteza cripto 20 August – Compania japoneză Rakuten lansează servicii de tranzacționare cripto – Aplicația iOS Binance revine în Apple Store

Compania japoneză Rakuten lansează servicii de tranzacționare cripto Rakuten, „Amazonul Japoniei”, a anunțat lansarea noului său serviciu de cripto-exchange. Compania… Citeste mai mult

20 de ore

Bitcoin testeaza valoarea de 11.000$

Săptămâna aceasta, prețul Bitcoin a înregistrat o ușoară creștere, pe fondul știrilor pozitive cu privire la platforma Bakkt. Viitoarea platformă… Citeste mai mult

21 de ore

BitMEX restricționează tranzacționarea pentru utilizatorii din Bermuda, Hong Kong și Seychelles

Platforma cripto BitMEX a adăugat trei noi jurisdicții la lista sa de restricții comerciale - Bermuda, Hong Kong și Seychelles.… Citeste mai mult

22 de ore