Fostul congressman din texas, Ron Paul, a intrat din nou în atenția mass-media, de data aceasta datorită criticilor la adresa Federal reserve. El a susținut că noul sistem de procesare de plăți planificat de banca centrală americană, FedNow, va face mai rău decât bine.

vinde bitcoin

Paul a publicat ieri o declarație pentru campaignforliberty.org, spunând:

„Consumatorii au deja numeroase opțiuni de a efectua plăți în timp real. Deci decizia FED de a începe să lucreze la un sistem de plăți reale administrate de o bancă centrală și controlată – ceea ce John Berlau numește „FedNow” – este dezamăgitoare. ”

Ron Paul este împotriva FedNow

Fostul congressman s-a demonstrat ca un susținător puternic al criptomonedelor și al filozofiei care stă la baza autonomiei financiare și a libertății. El a explicat de ce este împotriva FedNow:

”Un sistem de plăți în timp real administrat de Federal Reserve va aglomera alternative private, lăsând consumatorilor o opțiune administrată de guvern. Acest lucru va fi rău pentru consumatori și antreprenori, dar este bun pentru birocrații din FED care doresc să își păstreze puterea. Ei vor folosi FedNow pentru a ajuta la „protejarea” sistemului de monedă fiat al Rezervei Federale în defavoarea criptomonedelor.”

Monopolurile centralizate ale monedei facilitează războaiele comerciale volatile, precum cel dintre SUA și China. Dacă nu există concurență, oamenii nu au altă opțiune și sunt obligați să finanțeze aceste războaie comerciale prin taxele plătite.

Într-un interviu acordat CNBC pe 14 iulie, Ron Paul a explicat pe scurt poziția sa:

„Sunt un susținător al criptomonedelor și tehnologiei blockchain, pentru că îmi plac monedele concurente”.