Dacă nu ar fi avut loc o corecție de preț masivă în săptămâna de dinaintea Crăciunului, nu ar fi fost greu de crezut că prețul bitcoin va crește în 2018. Bitcoin și alte criptomonede au înregistrat scăderi mari ale capitalizării de piață datorită unui număr de factori și predicții înalte, care, în urma scăderii valorii bitcoin-ului, păreau a fi departe de adevăr.

Având în vedere că piețele s-au consolidat acum și că bitcoin și Ethereum s-au redresat bine – este de așteptat să revedem niște ținte stabilite de Roniie Moas, care a făcut, în 2017, o serie de evaluări precise și bine informate.

Ronnie Moas a explicat săptămâna trecută, într-un interviu exclusiv pentru Cointelegraph, de ce crede că bitcoin este destinat să devină cea mai valoroasă monedă din lume. La vârsta de 50 de ani, acesta este convins că va depăși în cele din urmă China și aurul în ceea ce privește capitalizarea pieței:

“Bitcoin ar fi trebuit să sară de 20 de ori nivelul la care este acum și să ajungă pe cel mai înalt prag. Asta ar pune valoarea sa la aproximativ 6 trilioane de dolari, fiind aproape de locul unde se află în prezent aurul și China. De ce cred că bitcoin merită aceeași valoare ca aurul? Este foarte simplu, nu știu cât de mult aur este în pământ, dar știu cât de mult bitcoin este și știu și că, dacă ritmul actual continuă, milioane de oameni din întreaga lume își vor deschide conturi pentru monede digitale. În următorii doi ani din acest moment vom avea câteva sute de milioane de oameni care vor încearca să obțină Bitcoin din cei disponibili”.

Un alt factor esențial în predicția lui Moas pe anul 2018 este oferta reală de Bitcoin. Un studiu recent a estimat că aproape patru milioane de bitcoin sunt pierduți pentru totdeauna – reprezentând peste 20% din monedele minate până în prezent, neluând în calcul ca unii investitori țin bitcoin in coldstorage:

“Numărul de bitcoin disponibil este mult mai mic decât cred oamenii. Mulți bitcoin s-au pierdut, unii dintre ei nu au fost exploatați și, apoi, aveți mulți oameni ca mine, care nu își vor vinde bitcoinul cu nici un preț “.

Ronnie Moas și-a stabilit deja limita: “Obiectivul meu pentru anul 2018 este de 28.000 de dolari și poate fi îmbunătățit din nou în următoarele câteva luni”.


Analistul i-a avertizat pe “urșii” bitcoin care au intrat recent pe piață că ar putea fi arși dacă vor încerca să parieze pe deprecierea bitcoin:

“Asta se va întâmpla cu cei care încearcă să parieze împotriva bitcoin-ului. De aceea nu mă îngrijorează ce se întâmplă pe piața futures. Piața futures este, în principiu, o ștampilă de aprobare al cripto-urilor și legitimează monedele digitale ca o nouă clasă de active. Va exista un pic de volatilitate suplimentară acum că CME și CBOE sunt implicate, dar odată ce Wall Street intră în arenă, porțile se vor deschide”.

Cisteste despre: Investitorii tradiționali încep să facă cărțile pe piața bitcoin