Ministerul rus al Finanțelor elaborează un proiect de lege care să permită crearea de companii offshore pentru tranzacționarea criptomonedelor. Aceasta urmează proiectului de lege al ministerului, publicat recent, cu privire la cadrul legal pentru criptomonede.

Crypto Trading Offshore

“Ministerul Finanțelor a propus crearea de companii offshore în Rusia pentru tranzacționarea cu criptomonede”, a raportat Ria Novosti. Ministrul adjunct al finanțelor, Alexei Moiseev, a declarat jurnaliștilor că ministerul său “ia în considerare posibilitatea de a implementa tranzacții organizate de criptomonede pe insulele Russky și Oktyabrsky”, potrivit agentiei Tass.

Oktyabrsky este o insulă râu în regiunea Kaliningrad din Europa. Insula Russky face parte din orașul Vladivostok, în largul coastei Pacificului lângă Japonia. În luna noiembrie a anului trecut, o companie din Hong Kong a anunțat că intenționează să înființeze o fermă de minerit cripto pe insula Russky.

Referindu-se la un proiect de lege publicat recent, intitulat “Despre activele financiare digitale”, Moiseev a declarat că cele două insule sunt luate în considerare în proiectul de lege. El a explicat că oportunitatea de a tranzacționa criptomonede pe Insula Russky a fost “discutată cu Ministerul Extremului Orient”, a declarat Ria Novosti.

bitcoin-invest

Moiseev consideră că “schimbul de criptomonede pentru ruble și alte active poate fi rezolvat în teritorii separate”, a remarcat Tass și l-a citat explicând:

“Poate că nu va fi pe teritoriul comun, ci în cadrul unor teritorii speciale precum portul liber Vladivostok unde există deja un element offshore, iar acum se pregătește un proiect de lege pentru Insulele Russky și Oktyabrsky, care vor avea si ele un regim special”.

Opinii diferite

Ministerul Finanțelor și Banca Rusiei încă nu au ajuns la un acord cu privire la posibilitatea de a schimba criptomonede pentru ruble și alte active.

Consilierul prezidențial pentru dezvoltarea internetului, Herman Klimenko, “a criticat ideea Ministerului de Finanțe pentru a crea companii offshore în Rusia pentru a tranzacționa criptomonede”, a raportat Tass. Potrivit acestuia, din punct de vedere tehnic, nu există nicio diferență în cazul în care se efectuează tranzacționarea criptomonedelor. Klimenko a spus:

“Este vorba despre același lucru cu legalizarea minelor pe un anumit teritoriu. Nu puteți dovedi că se desfășoară pe anumite site-uri sau pe anumite echipamente. “În plus, el ” crede că organizarea companiilor offshore nu are o bază economică și nu va conduce la crearea de noi locuri de muncă “.