Republica San Marino a anunțat un parteneriat cu dezvoltatorul de proiecte blockchain Polybius din Estonia pentru a crea infrastructura, reglementările și expertiza necesară pentru a deveni unul dintre cele mai importante centre cripto din lume.

Ministerul Inovației din San Marino colaborează și cu firma de consultanță Olympus Advisors pentru a crea o companie ce va dezvolta un ecosistem blockchain la nivel național.

Noul proiect se bazează pe tehnologia Digital ID dezvoltată de Polybius, pe care dorește să o transforme într-un mecanism de gestionare a identității ce va fi utilizat pentru autentificarea și verificarea datelor personale, în conformitate cu inițiativele europene de management al datelor personale și private.

Polybius și-a deschis recent un sediu în Bruxelles, pentru a-și facilita accesul la instituțiile UE care emit directivele și reglementările la nivel Uniunii.

”Am fost pionieri al tehnologiei DLT prin compania noastră HashCoins, iar acum suntem capabili să contribuim cu expertiza noastră pentru a sprijini dorința Republicii San Marino de a deveni un hub blockchain. Dorim de asemenea să oferim motivare guvernului pentru a continua să dezvolte industria cripto pe termen lung”

a declarat Ivan Turygin, co-fondatorul Polybius.

“Experiența noastră include dezvoltarea de soluții practice pe multiple blockchain-uri. În trecut, am creat și implementat soluții numeroase, de la autorizații fără parolă, până la stocarea de date și servicii notariale”

a adăugat cel de-al doilea co-fondator, Sergei Potapenko.

”Suntem una dintre cele mai vechi republici din lume și suntem mândri să inițiem această transfromare bazată pe noile tehnologii. Acest parteneriat va avea un impact semnificativ asupra economiei, iar sectorul inovației este centrul strategiei noastre de dezvoltare. Republica planifică să adopte și un sistem legislativ care să asigure transformarea noastră într-unul dintre cele mai importante hub – uri blockchain din lume”,

a declarat Secretarul de Stat Andrea Zafferani.

”San Marino este plasată ideal pentru a deveni un inovator cu acest tip de tehnologie. Nu suntem interesați în profitul pe termen scurt sau de politicile oportuniste pentru a profita de speculațiile din jurul criptomonedelor. Suntem mai degrabă intrigați de potențialul revoluționar al tehnologiei din spatele lor – blockchain, despre care considerăm că va avea un impact mondial mai mare decât internetul”

a declarat Sergio Mottola, directorul executiv al San Marino Innovation.

Mottola a adăugat că San Marino are o consituție ce sprijină adoptarea de legi favorabile infrastructurii blockchain și că autoritățile sunt dispuse să deschidă dialoguri directe cu investitori internaționali, oferindu-le un mediu de afaceri benefic pentru economia digitală.

În momentul de față, organismele legislative din San Marino lucrează la elaborarea unui pachet de legi care să se aplice industriei cripto. În mod similar cu Malta și Elveția, San Marino dorește să se se poziționeze ca o jurisdicție pretenoasă pentru companiile interesate să dezvolte proiecte bazate pe tehnologia blockchain.