Bitcoin Lightning Network a devenit gazda primului joc cu recompense în cripto. Satoshi games a anunțat lansarea Lightnite, un joc multiplayer în care interacțiunile dintre jucători sunt convertite în microtranzacții. Jucătorii au posibilitatea de a integra portofelele Bitcoin direct pe platformă.

„Lightnite este un joc online multiplayer battle royale în care fiecare interacțiune digitală specifică dintre jucători declanșează o recompensă sau o penalitate monetară. Simplificat, jucătorii câștigă bitcoin prin împușcarea altor jucători și pierd bitcoin atunci când sunt împușcați ”,

a explicat echipa Satoshi Games.

Jucătorii vor putea, de asemenea, să cumpere articole din joc direct prin portofel sau cu recompensele câștigate în joc. Echipa Satoshi Games a recomandat Bluewallet ca instrument pentru accesarea rețelei Lightning.

Importanța crescândă a Bitcoin LN a creat speculații că, chiar și o companie importantă de jocuri ar putea folosi tehnologia.

”Prima mare companie de jocuri care va adăuga suport pentru rețeaua Lightning va schimba industria de gaming pentru totdeauna și probabil va înregistra profituri majore.”

Primul joc bazat pe Bitcoin

Până acum, numai Ethereum oferea o modalitate de a conecta jocurile cu monedele digitale. Totuși, integrarea se face pe blockchain-ul principal, ceea ce înseamnă interacțiuni lente și costisitoare. Rețelele precum WAX oferă tranzacții mai rapide, dar folosesc un activ cu un preț de piață volatil.

Satoshi Games se alătură listei de companii care utilizează rețeaua Lightning ca mijloc principal de interacțiune pentru utilizatorii BTC.

Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

Jocul Lightnite a fost lansat într-un moment în care noile startup-uri foloseasc LN direct, prin portofele compatibile. Satoshi Games necesită ca portfelele să fie încărcate cu o cantitate predefină de Bitcoin, dar există companii care au testat deja opțiuni pentru plăți fiat-to-Lightning.

Rețeaua are încă un potențial mare de a efectua tranzacții, având în prezent potențialul de a trece peste 800 BTC. Numărul de canale de plată a crescut semnificativ, depășind 35.000 în prezent.