Pe tot parcursul anului 2019, rețeaua Bitcoin s-a mișcat mai repede decât se preconizase. Mai exact, in locul celor 144 de blocuri găsite zilnic, minerii au găsit în medie 147.64 de blocuri.

Datele puse la dispoziție de mining pool-ul BTC.com relevă că 53.889 de blocuri au fost găsite în ultimele 365 de zile, deși fuseseră preconizate 52.560. Cele 1.500 de blocuri în plus înseamnă că aproximativ 20.000 de BTC provenite din recompense au fost introduse pe piață.


Scăderea prețului Bitcoin

Rata de hash a fluctuat considerabil odată cu scăderea prețului Bitcoin, dar se menține în prezent în intervalul 80-100 EH/s. Criptomonedele minate în plus pot reprezenta însă un factor al scăderii de preț.
La prețul actual, recompensele de bloc reprezintă 100 miliaone de dolari în BTC introduse pe piață pe parcursul anului.

Înjumătățirea recompensei de bloc va reduce această nouă ofertă cu 50% și asta ar putea avea efect mai rapid asupra pieței. Până atunci însă, oferta rămâne mai mare decât cererea, cel puțin conform analizelor tehnice.

Speculatorii au încercat să împingă prețul spre niveluri mai ridicate în entuziasmul lor generat de încheierea ”iernii cripto”. În prezent, piața trece printr-o corecție și mulți s-au temut că minerii BTC vor abandona din nou din cauza scăderii prețului sub 7500$.

Situația pare însă să fie ceva mai optimistă – numărul de ferme de minare Bitcoin este în creștere la nivel mondial. În plus, locațiile din Statele Unite și Rusia se înmulțesc în defavoarea Chinei, ceea ce duce la o distribuire mai echitabilă a minerilor.

CryptoZZ