Scam de 5000 Ethereum folosind numele PundiX

Numele companiei PundiX a fost folosit pentru un scam de 5000 Ethereum de la victime neinformate.
Escrocii au publicat o postare falsă pe Medium și au înființat un site web, Pundixclassic.com. Acesta invită utilizatorii să trimită ETH – minim 0,1 și maxim 20 ETH – cu promisiunea de a trimite înapoi între 1 și 100 de ETH.

Site-ul se referă și la un Pundi X Classic (NPXC), un token inexistent, evident diferit de originalul Pundi X (NPXS).

Compania PundiX a anunțat scam-ul pe Twitter și a blocat conturile care o promovau.

Încă o bancă din Africa de Sud planifică schimbări în relația cu companiile cripto

Agenția de știri africană itweb.co.za a raportat că banca Nedbank planifică să închidă conturile companiilor cripto. În noiembrie anul trecut, First National Bank din Africa de Sud a luat o decizie similară, invocând lipsa reglementărilor.

Mai multe companii precum exchange-urile AltCoinTrader și VALR au declarat pentru Bitcoinexchangeguide că nu au primit îcă o notificare în acest sens. Este posibil ca Nedbank să opteze doar pentru a nu mai îmbarca noi clineți din această industrie.

Marius Reitz, director general pentru Africa la serviciului cripto Luno a declarat:

„Criptomonedele sunt încă foarte noi și aceasta nu este o situație unică pentru Africa de Sud, deoarece reglementarea continuă să fie modelată. Este una dintre cele mai mari provocări ale companiilor cripto cu care se confruntă în întreaga lume.”

Club britanic de cricket emite biletele pe blockchain

Lancashire Cricket Club din Marea Britanie a anunțat că va folosi un sistem de ticketing pe bază de blockchain. Acesta va fi implementat pentru toate jocurile interne și internaționale jucate pe terenul său în 2020.

Potrivit unui raportpublicat de TheTicketingBusiness, proiectul este implementat împreună cu furnizorul de ticketing blockchain TIXnGO.

Clubul a declarat că noile bilete blockchain sunt unice, aproape imposibil de contrafăcut și pot fi urmărite. Sistemul include, de asemenea, o nouă facilitate care simplifică procesul de transfer sau revânzare a biletelor.

TIXnGO a petrecut 18 luni pentru dezvoltarea platformei și a lansat-o la începutul anului 2019, potrivit raportului.

Charlie Lee propune taxa de 1% pe recompensele de minare pentru finațarea proiectului Litecoin

Fundația Litecoin, una dintre cele mai proeminente entități de dezvoltare, a trecut prin deficite de finanțare. Fondatorul proiectului, Charlie Lee, a propus ca soluție implementarea unei taxe de 1% din recomepnsele minerilor.

În opinia sa, minerii Litecoin, care iau și recompense pentru Dogecoin și alți algoritmi bazat pe Scrypt, își pot permite să împărtășească o parte din recompense.

În prezent, mineritul Litecoin a încetinit după reducerea recompensei de bloc la 12,5 LTC. Rata de hash a rețelei a scăzut la aproximativ 142 TH/s.

LTC se tranzacționează în jurul valorii de 55 de dolari și este una dintre cele mai lichide piețe de criptomonede.

Dacă taxa va fi implementată, ar putea aduce aproximativ 4000 de dolari pe zi pentru dezvoltarea proiectului Litecoin.

Rămâne însă de văzut dacă propunerea lui Charlie lee va fi acceptată, deoarece comunitatea este în prezent agitată din cauza situației cu Bitcoin Cash. Marile mining pools au decis să forțeze minerii să contribuie cu o taxă minieră de 12,5% începând cu 15 mai 2020. Dacă taxa nu este plătită, blocurile descoperite nu vor fi luate în considerare și propagate.

CryptoZZ