Schimbul de criptomonedă japonez BitFlyer a anunțat marți că procedurile de cunoaștere a clienților vor fi de acum mai restrictive, după ce aceștia au primit critici de la autoritățile financiare de pe teritoriul țării.

Conform unui anunț al companiei, începând cu 26 aprilie, utilizatorii care se înregistrează online nu vor mai putea să trimită active cripto sau să retragă yeni japonezi până când identitatea și adresele lor nu sunt confirmate cu o factură sau cu o scrisoare poștală din partea schimbului. Plata pentru bunuri prin bitFlyer a fost și ea dezactivată până când utilizatorii primesc scrisoarea care confirmă că au trecut de procesul de verificare a companiei.

Regulile modificate vin ca răspuns la un raport de joi din publicația japoneză Nikkei, care iindica faptul că Agenția de Servicii Financiare a discutat despre procesul de verificare a documentelor de verificare pe platforma BitFlyer, pe care îl consideră prea permisiv.

În baza raportului de la Nikkei, autoritățile ar fi spus că schimburile de criptomonedă le-au permis utilizatorilor să înceapă să tranzacționeze imediat cum au trimis o copie a buletinului de identitate, chiar dacă platforma nu a confirmat datele de utilizator. Autoritatea financiară pune problema că din această cauză platforma ar putea să fie folosită pentru activități de spălare de bani.

Deși au spus că de fapt nu sunt neglijenți când vine vorba de regulile de verificare pentru clienți, reprezentanții schimbului au spus că vor coopera cu agenția pentru a pune la punct măsurile existente împotriva spălării de bani.

Inițiativa este luată într-o perioadă când autoritățile japoneze investighează schimburile de criptomonedă de pe teritoriul țării în legătură cu conformitatea la legile anti-spălare de bani și de înregistrare a afacerii.

Tocmai ieri, FSA a emis penalități administrative care i-a ordonat platformei japoneze de trading Blue Dream să își suspende operațiunile până în 10 iunie. Firma Blue Dream este încă în proces de înregistrare a afacerii la instituțiile financiare.

FSA a spus că firma a încălcat măsurile de protecția clienților când le-a oferit clienților propria criptomonedă, BD Coin. Cei de la Blue Dream nu le-au explicat însă investitorilor care este procesul prin care prețul monedei este determinat.

Ordinul a venit la doar câteva zile după ce autoritățile au emis încă două penalități administrative vinerea trecută, interzicând și altor două schimburi să facă operațiuni timp de două luni.