Schimbul CBOE vrea să schimbe felul în care evaluează contractele future pe bitcoin, mișcare care vine la doar câteva luni după ce operatorul de schimburi a inaugurat produsul bazat pe criptomonede.

Într-o scrisoare publicată de curând și adresată Comisiei de Trading pentru Comodități Future (CFTC) datată 17 aprilie, directorul administrativ de la schimbul CBOE Future Exchange (CFE), Matthew McFarland, a anunțat că propune un amendament de reguli care ar scădea incrementul minim al contractelor future de la 10 puncte (în valoare de 10 dolari) la 5 puncte (în valoare de 5 dolari) undeva după data de 1 mai.

Inițiativa va avea „un impact pozitiv asupra piețelor în viitorul XBT”, a scris McFarland.

Este o schimbare care urmează să se aplice la tranzacțiile de un pas, adică cele care implică doar un singur contract. Nu se aplică la tranzacțiile de tip spread, unde investitorul vinde sau cumpără două contracte simultan. Trade-urile spread au acu un increment minim de 0,01 puncte (0,01 dolari), conform scrisorii.

McFarland a spus că decizia de a face această schimbare este susținută de datele colectate de companie  la lansarea contractelor future în luna decembrie. Acesta a continuat prin a spune că CFE „intenționează să continue să evalueze experiența cu tranzacțiile de contracte future XBT și ar putea să determine că este nevoie să facă mai multe schimbări pe viitor în legătură cu contractele future XBT, ca rezultat al acestor experiențe”.

McFarland a continuat prin a spune:

„CFE crede că impactul amendamentului va fi benefic pentru public și pentru participanții la piață în general.”

Aceste comentarii coincid cu viziunea mai optimistă pe care o afișează liderii companiei în dialogurile publice despre produsele cripto de la schimbul CBOE. De exemplu, luna treuctă, un director senior de la CBOE Global Markets a spus că piața ar putea să susțină fonduri de investiții ETF bazate pe bitcoin, într-o scrisoare adresată SEC.

Compania nu a făcut în mod explicit presiuni pentru  aprobarea ETF-urilor, dar a folosit datele pentru a porni discuțiile cum că piața în întregimea ei ar putea să susțină o astfel de mutare.