Mai avem doar câteva blocuri până la bifurcația bitcoin gold.  Blockchainulva fi fotografiat la blocul 491407, în funcție de care utilizatorii pot primi sume egale de bitcoin gold. Află care este lista de schimburi de bitcoin care oferă bitcoin gold și sunt operaționale la noi în țară.

Bifurcația blockchainului înseamnă că de la blocul în cauză, registrul de tranzacții al rețelei bitcoin se va copia și toate tranzacțiile făcute până la momentul bifurcației vor fi valabile pe ambele rețelei. .După bifurcație, fiecare rețea va funcționa după reguli diferite. Bitcoinul va merge pe același sistem ca și până acum, iar bitcoin gold se va putea mina eficient cu plăcile video. Cei care au avut bitcoin înainte de bifurcație vor avea, după bifurcație, aceeași sumă de bitcoin și în registrul noii criptomonede.

Secretul este să știi ce schimburi de bitcoin care oferă bitcoin gold poți să accesezi în această perioadă.

Utilizatorii ar fi încântați să primească sumele de bitcoin gold. Codul noului altcoin nu inspiră însă încredere schimburilor și furnizorilor de portofele. Majoritatea s-au plâns de codul bitcoin gold, care ar fi „incomplet”. Principala problemă semnalată este că acesta nu are protecție împotriva atacurilor replay. Asta înseamnă că atunci când vând bitcoin gold, utilizatorii se pot trezi păgubiți de aceeași sumă în bitcoin, fără să își dea seama.

Chiar dacă o parte din schimburi vor oferi bitcoin gold la momentul bifurcației, o mare parte au spus că nu vor lista noua criptomonedă pentru conversie.

Schimburi de bitcoin care oferă bitcoin gold

Cex.io sunt operaționali în România și au postat un mesaj pentru clienții care vor să primească bitcoin gold.

„În primul rând, suntem convinși că tehnologiile trebuie să se dezvolte, pentru că avansul tehnologic este un proces pe care nimeni nu îl poate opri. Vrem să fim pe o poziție de mijlocc între creatorii de criptomonedă și utilizatori. Nu acceptăm să fim într-o tabără sau alta în dezbaterile Segwit2x și bitcoin gold. Filosofia noastră de bază este confortul și oportunitățile pentru clienți. Așadar, vom fi operaționali indiferent de modificările care se fac. Imediat cum va avea loc bifurcația BTG, vom face split la monede și vom adăuga balanțe pentru BTG/BTC, BTG/USD, BTG/EUR și BTG/GBP. Depozitele și retragerile din adresele BTC vor funcționa ca înainte. Depozitelel și retragerile BTG vor fi funcționale mai târziu. Garantom că toți utilizatorii vor primi o sumă de BTG egală cu bitcoinii pe care îi au în conturile CEX.io.” explică aceștia pe blog.

Cu o zi înainte de bifurcație, Poloniex încă nu a făcut un anunț oficial în legătură cu bitcoin gold.

schimburi de bitcoin care oferă bitcoin gold

Bittrex, unul dintre cele mai mari schimburi ca volume de tranzacție, a anunțat ieri că vor „poza” blockchainul și că le vor da clienților o sumă egală de bitcoin gold cu cea de bitcoin pe care o depozitează la exchange înainte de bifurcație.

„Dacă ai bitcoin (BTC) în balanța Bittrex atunci când pozăm blocul BTG 491407, adică aproximativ pe 24 octombrie, veți primi o sumă echivalentă de bitcoin gold, la o rată de 1:1. De exemplu dacă aveți 1BTC la Bittrex atunci când pozăm, primiți 1BTG.” au anunțat aceștia. Pe de altă parte, nu vor lista bitcoin gold la exchange. „În acest moment, informațiile și codul prezentat de echipa bitcoin gold nu este într-un stadiu funcțional. Bittrex nu se angajează să deschidă o piață de tranzacții bitcoin gold. Atunci când ne gândim să adăugăm monede la schimbul Bittrex, analizăm riscurile pe care le implică. Bitcoin gold nu satisface criteriile de siguranță pentru utilizatorii noștri.”

Bitfinex au spus pe Twitter că vor implementa bifurcația, dar la rândul lor probabil că nu vor lista criptomoneda pentru schimb. Tot pe Twitter, cei de la Kraken au anunțat că nu vor susține în niciun fel bifurcația. Ieri, cei de la Kraken spuneau că nu au luat o decizie finală în ceea ce privește BTG, dar vor anunța planurile în curând.

Schimburile de bitcoin din România nu au anunțat dacă vor susține sau nu bifurcația. Cel mai probabil, acestea nu au în plan nici să listeze bitcoin gold, nici să îl elibereze utilizatorilor.

Portofelele de bitcoin

Există două tipuri de portofele – cele care îți permit să controlezi cheile și cele care controlează cheile pentru tine. Dacă ai control asupra cheilor, atunci ai acces la un seed pe care îl poți importa în portofelul dorit. Așadar, dacă ai seed-ul de la portofel poți să îl imporți mai târziu într-un portofel bitcoin gold. O să primești deci o sumă egală cu cea de bitcoin.

Portofelele ca Trezor și Jaxx oferă deci această posibilitate. Varianta cu cel mai mult control rămâne să îți generezi singur un portofel și să păstrezi seed-ul. 

Nu ai găsit ce căutai ? Află mai multe despre bifurcațiile codului bitcoin AICI.

–Schimburi de bitcoin care oferă bitcoin gold