Schimburile de bitcoin chineze au acum formule legitime prin care să își continue operațiunile, chiar dacă guvernul Chinez caută să le închidă. OKCoin și Huobi și-au încetat operațiunile pe 31 octombrie, așa cum le-a cerut guvernul chinez.

Schimburile de bitcoin chineze au avut dificultăți în a opera legal, după ce guvernul a interzis ICO-urile și criptomonedele. Află mai multe aici. 

Mai nou, Huobi a lansat o platformă de trading P2P, Huobi Pro. Okex, platforma internațională, nu mai operează OKCoin. Au anunțat și ei că lasează o platformă P2P pentru a-și putea continua operațiunile. Vor vinde criptomonede pentru bani fiat, inclusiv pe yuani chinezești.

Atât OKCoin cât și Huobi au răspuns presiunilor Chinei relocând o mare parte dintre operațiuni în afara țării. Ambele schimburi au lansat tranzacțiile P2P prin companii internaționale afiliate. Este o mutare prin care cele două servicii încearcă să își continue operațiunile în China și să evite reglementările guvernului.

schimburile de bitcoin chineze

Lennix Lai, directorul de piețe financiare la Okex, a spus că „modelul cetralizat de schimb, pe bază de order book, este în continuare cel mai folosit în industria cripto. Unele dintre țări au încetat deja acest model de schimb. ” Lai spune că a lansat platforma P2P ca să poată să „servească clienți din toată lumea mai bine”.

Okex pretinde că a dezvoltat un „model de creare de piață” mai deosebit pentru schimbul P2P. Au spus că în acest fel vor reduce riscurile atunci când fac tranzacții P2P. „Când cineva plasează o comandă, de cumpărare sau de vânzare, intervine așa-numitul creator de piață, adică o contrapartidă pentru vânzător sau cumpărător. Toți creatorii de piață or să treacă printr-un proces solid de selecție făcut de echipa Okex.”

Cei de la Huobi au anunțat pentru prima oară noul serviciu de schimb dintr-o criptomonedă în alta în luna iulie. Au introdus inițial LTC/BTC, ETH/BTC, ETC/BTC și BCH/BTC. Spre deosebire de Okex, Huobi Pro nu a introdus și schimburi fiat. Platforma a introdus însă dolarul tether (USDT).

Recent, fondatorul de la Huobi, Leon Li, a spus că faptul că înreruperea activității vechiului Huobi nu a fost doar „un moment important pentru Huobi, dr și un punct de cotitură în istoria bunurilor digitale în China.