Este evident că rezultatul dezbaterii scalabilității bitcoin va crea în cele din urmă niște valuri. Schimburile de bitcoin din China urmează exemplul fraților japonezi. Vor opri tranzacțiile bitcoin în jurul datei de 1 august.

În această perioadă a scalabilității, toate schimburile de bitcoin din lume au de luat niște decizii dificile. Mai exact, trebuie să se hotărască dacă vor opri tranzacțiile cu bitcoin sau nu. Ținând cont că pare destul de probabil să se producă un split în rețea, blocarea tranzacțiilor este cea mai bună decizie. Toate schimburile de bitcoin din China vor opri depunerile și retragerile, la fel ca cele din Japonia. Cu siguranță acest lucru va avea ca rezultat foarte multă volatilitate în următoarele câteva săptămâni.

Schimburile de bitcoin din China joacă încă un rol important în ecosistem. Chiar dacă au fost detronate de platformele din Japonia și Korea, chinezii rămân o regiune populară pentru criptomonedă.

Înainte de termenul limită, marile schimburi din China au luat împreună o hotărâre. Mai exact, vor opri toate operațiunile la schimb pe o perioadă de 24 de ore, până când SegWit2x și UASF se activează în rețea.

Decizie importantă pentru schimburile din China

Pentru a evita repercursiunile unui posibil split al lanțului blockchain, decizia de a opri tranzacțiile este una logică. Este posibil ca unele schimburi să verifice datele din urmă sau să deruleze tranzacții dacă este nevoie.

Mai mult, Huobi a confirmat că vor accepta la schimb și bifurcațiile de bitcoin, dacă este cazul. Este de dorit ca blockchainul să nu se bifurce. Diferențele de opinie între membrii comunității însă ar putea să ducă la o astfel de bifurcație.

Faptul că schimburile din China și din Japonia vor suspenda anumite funcționalități este un lucru pozitiv și îi liniștește pe mulți. Totuși, asta înseamnă că până pe 1 august vom avea volatilitate pe piață. Pendulările de preț din ultimul weekend sunt doar un exemplu de cât de volatilă poate să fie piața.

Să nu fiți surprinși în următoarele zile dacă prețul are căderi masive. Odată ce se liniștesc lucrurile, ne putem întoarce la prețul cu care ne-am obișnuit, la 3000 de dolari și peste.

Sursa – NewsBTC