Schimbul Upbit a generat mai bine de jumătate din veniturile de la schimburile din Coreea de Sud de criptomonedă în 2017, după ultimele cifre publicate de guvern.

Conform datelor puse la dispoziție de Park Kwang-on și raportate în presa locală (Yonhap News Sunday), veniturile totale de la schimburile din Coreea de Sud au crescut cu 8025% față de 2016, când însumau doar 7,5 milioane de dolari. Între timp, competitorii chinezi au închis porțile bitcoinerilor și au reglementat strict investițiile în criptomonede. O mare parte din piață a fost preluată de vecinii sud-coreeni și de Japonia.

bitcoin-invest

Schimburile au fost în mare parte a anului trecut o piață foarte energică și competitivă, înainte ca guvernul sud-corean să înceapă să amenințe cu restricții și chiar cu interzicerea tranzacțiilor de criptomonede în luna decembrie.

Lucrurile au început între timp să se mai liniștească. Reglementările au fost puse în aplicare, iar analiza noilor obligații de impozitare a schimburilor pentru anul de succes 2017 continuă.

În ianuarie, autoritățile au cerut schimburilor să plătească și taxă corporativă și o taxă pe venitul local, puțin peste 24% din veniturile câștigate în perioada în cauză.

Cei de la schimbul corean Upbit par să fie cel mai tare loviți de sistemul de taxare. Aceștia domină piața cu 52,9% cotă în 2017. Bithumb, Coinone și Korbit sunt următoarele în topul popularității pe teritoriul țării.

Bithumb, care a fost cap de afiș anul trecut din cauza problemelor de securitate și luna aceasta pentru parteneriatul cu mall-ul online WeMakePrice, a strâns la rândul său undeva la 317,7 miliarde de woni (297 de milioane de dolari) în comisioane.

Conform directivei guvernamentale, toate plățile trebuie să se facă până la finalul lunii martie pentru impozitele corporative și până la sfârșitul lui aprilie pentru taxele pe venituri locale.