Categorii: Internationale

SEBA Crypto AG – Startup elvețian strânge 100 de milioane de franci elvețieni pentru lansarea unei bănci specializate cripto

Startup-ul elvețian SEBA Crypto AG a anunțat că a reușit să strângă 100 milioane franci elvețieni (aproximativ 10 milioane dolari). Scopul declarat este de a lansa o bancă specializată pentru industria criptomonedelor. Investitorii care au finanțat proiectul includ firme precum BlackRiver Asset Management și Summer Capital din Hong Kong. Concomitent au participat și alte companii similare din Elveția, Singapore, Malaezia, China și Hong Kong.

SEBA Crypto

a fost creată de doi foști bancheri,  Guido Buehler și  Andreas Amschwand. Ei și-au anunțat deja intenția de a aplica pentru obținerea unei licențe bancare în Elveția. Pe lângă oferirea de servicii bancare specializate pentru industria criptomonedelor, licența va permite companiei să deruleze activității de investiții pentru alte bănci și investitori calificați.

Buehler a declarat pentru Reuters că SEBA dorește să devină o punte între sectorul bancar tradițional și industria cripto. De asemenea, startupul intenționează să ofere finanțare corporativă, inclusiv consultanță privind ofertele inițiale de monede (ICO). Sunt oferite și alte servicii legate de activele digitale către clienții corporativi. Compania SEBA intenționează să-și extindă operațiunile în principalele hub-uri financiare, începând cu Zurich în 2019.

Amschwand a comentat:

“În Elveția, avem angajamentul diferitelor autorități de a stabili un cadru de reglementare cuprinzător pentru dezvoltarea tehnologiei blocurilor și a creșterii durabile și stabile a activelor cripto”.

Într-adevăr, la începutul acestei luni, Asociația Elvețiană a Bancherilor (SBA) a emis un ghid pentru băncile care lucrează cu start-up-urile cripto și blockchain. Inițiativa a fost lansată pentru a preveni un exod în masă a companiilor de acest tip din Elveția, provocat de arbitrajul de reglementare.

Pe baza ghidului oferit de SBA

firmele de tip blockchain ce nu intenționează să lanseze ICO ar trebui tratate ca și alte companii mici și mijlocii. Companiile ce vor să deruleze ICO-urile trebuie să demonstreze că respectă legislația elvețiană împotriva spălării banilor (AML) și a legii know-your-customer (KYC).

În august, banca privată Maerki Baumann a început să accepte active cripto ca metodă de plată pentru serviciile prestate. Maerki Baumann a remarcat că nu sunt pregătiți să ofere investiții în criptomonede. Se va oferi doar consultanță clienților interesați de aceste activități.

În luna iunie, Hypothekarbank Lenzburg a devenit prima bancă din Elveția care a furnizat conturi de afaceri pentru companiile fintech, blockchain și cripto. Cu toate acestea, banca este considerată foarte selectivă în acceptarea de noi clienți. Din iunie a preluat doar două companii din industria criptomonedelor.

Cosmin Matei

Postari recente

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

o zi

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

3 zile

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

3 zile

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

3 zile

Recompensă de 400 milioane $ pentru identificarea hackerilor Bitfinex

După patru ani, exchange-ul Bitfinex a decis să solicite ajutor pentru a identifica hackerii și… Citeste mai mult

3 zile

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

4 zile