Săptămâna aceasta, SEC respinge propunerea de ETF Bitcoin înaintată de firma Wilshire Phoenix. Decizia a fost justificată de îngrijorările în legătură cu manipularea pieței și lipsa acordurilor de partajare a supravegherii.

Comisarul SEC Hester Peirce, cunoscută cu proecla „Crypto Mom”, și-a declarat public dezacordul cu privire la decizie.

În declarația sa, Peirce a explicat:

„SEC a respins din nou o modificare de regulă propusă, care ar fi oferit acces investitorilor americani la Bitcoin printr-un produs listat și tranzacționat pe un exchange de securities reglementat, care se încadrează sub autoritatea de reglementare a comisiei. Această serie de respingeri mă duce la concluzia că această Comisie nu dorește să aprobe listarea oricărui produs care ar oferi accesul pe piață pentru Bitcoin și că nici o depunere nu va îndeplini standardele în continuă schimbare pe care această Comisie insistă să le aplice pentru produse asociate cu Bitcoin – și numai pentru acestea.”

SEC respinge propunerea de ETF Bitcoin Wilshire Phoenix

Explicând motivele care au stat la baza deciziei sale de miercuri, SEC a declarat că compania nu a fost în măsură să prezinte suficiente dovezi că se poate proteja de „acte și practici frauduloase și manipulatoare” pe piața Bitcoin, pentru a „proteja investitorii și interesul public”.

SEC a menționat:

„Comisia trebuie să respingă o modificare de regulă propusă de o bursă națională de valori mobiliare, dacă nu constată că modificarea propusă de regulă este în concordanță cu cerințele aplicabile din Legea burselor. Aceasta include cerința de la secțiunea 6 litera (b) (5) care prevede că un exchange național de securities trebuie să aibă mecanisme concepute pentru a preveni actele și practicile frauduloase și manipulatoare”.

NYSE Arca a prezentat o modificare de regulă care ar fi permis listarea și tranzacționarea unui ETF bazat pe Bitcoin și obligațiuni emis de Wilshire Phoenix. Propunerea a inclus atât obligațiuni americane pentru trezorerie, cât și Bitcoin pentru a reechilibra automat valoarea ETF-ului în perioadele de volatilitate a prețurilor BTC.

SEC a respins până în prezent cel puțin nouă aplicații Bitcoin ETF anterioare, ce includ propunerile Bitwise Asset Management, VanEck / SolidX și Direxion. În prezent, SEC mai trebuie să evalueze două propuneri similare, de la Kryptoin și Crescent Crypto.

CryptoZZ