Un utilizator înregistrat al exchange-ului indian Unocoin afirmă că i-a suprins pe nişte hackeri când îi furau 1860$ în bitcoin.

Conform tabloidului local FactorDaily, un IT-ist din Bangalore, care a dorit să îi fie păstrată anonimitatea, a cumpărat bitcoini prin aplicaţia platformei de exchange Unocoin. Imediat, i-a observat pe hackeri furându-i banii.

“Folosesc autentificarea în 2 paşi pentru contul de Gmail, iar numărul de telefon nu mi-a fost compromis. Cred că hackul a avut loc pe serverul Unocoin. Acolo se păstrează linkul de generare a noilor parole şi generatorul de parole temporare,” a povestit utilizatorul.

La achiziţionarea bitcoinilor, în căsuţa de email a utilizatorului a apărut un link pentru resetarea parolei. Era urmat de două tranzacţii pe platforma Unocoin şi contul cu care erau asociate. În plus, apărea şi o a treia tranzacţie, dar aceasta era nereuşită.

Poveşti de genul celei de mai sus apar din ce în ce mai des în India, pe măsură ce numărul utilizatorilor din ţară se măreşte. Mulţi însă nu au habar cum funcţionează criptomoneda.

În anumite cazuri, atacurile hackerilor şi breşele de Securitate nu se petrec din cauza greşelilor făcute de utilizatori. Într-un articol publicat ieri am relatat despre un program de tip malware cu ajutorul căruia unui utilizator i-au fost sustraşi 13 bitcoini. În acest caz a fost manipulată funcţia clipboard a computerului respectiv.

În cazul Unocoin, cetăţeanul păgubit s-a deplasat personal la locaţia companiei. Un reprezentant i-a transmis că exchange-ul a reuşit să blocheze abia a treia tranzacţie, primele două fiind însă realizate.

“Am discutat cu reprezentantul companiei şi i-am relatat ce mi s-a întâmplat,” a declarat victima. “Acesta (n.r. reprezentantul Unocoin) a intrat 10-15 minute înapoi în birou, apoi a revenit şi mi-a spus că mi-au blocat contul, însă abia după primele două tranzacţii.”

Pentru evitarea situaţiilor de genul, recomandăm tuturor cititorilor să îşi ia toate măsurile de precauţie înainte de a efectua orice tranzacţie. Nu lăsaţi niciodată banii pe mâinile platformelor de exchange!

Sursa – Cointelegraph