Șeful SEC vrea mai multă supraveghere a pieței și custodie înainte de aprobarea a Bitcoin ETF

La conferința Consensus Invest, șeful SEC , Jay Clayton, a explicat ce evoluții sunt necesare pe piața cripto pentru a aproba un Bitcoin ETF. Clayton a declarat că trebuie să vadă upgrade-uri cheie cu privire la supravegherea pieței și custodia criptomonedelor.

Prima problemă pe care Clayton a subliniat-o a fost lipsa supravegherii pieței, în sensul sistemelor care “monitorizează, previn și investighează activitatea abuzivă și manipulantă pe exchange-uri”.

Șeful SEC a explicat că bursele de valori precum New York Stock Exchange și Nasdaq au deja aceste instrumente de monitorizare. Cu toate acestea, “Aceste tipuri de garanții nu există în prezent în pe toate platformele pe caree se tranzacționează valutele digitale”, a afirmat el.

Clayton este, de asemenea, preocupat de modul în care criptomonedele sunt păstrate în siguranță. El subliniiază că investitorii ar putea fi expuși unui risc de furt în activele suport ale ETF-urilor.

”Au existat foarte multe incidente de furturi de criptomonede de la apariția acestora. Dorim să ne asigurăm că activele care stau la baza acestui ETF-uri au custodia bună și că nu vor dispărea.”

În prezent, în ecosistemul cripto există unele instrumente de monitorizare și servicii de custodie, dar acestea nu sunt încă generalizate.

NY Times susține că Facebook lucrează la propria criptomonedă

Un articol publicat ieri de New York Times susține că Facebook planifică lansarea propriei criptomonede. Ar fi vorba despre o criptomonedă stabilă ce va fi folosită în cele trei aplicații de mesagerie deținute de Facebook – Messenger, WhatsApp și Instagram. Rețeaua socială are o echipă de aproximativ 50 de persoane care lucrează la acestă criptomonedă.

Aparent proiectul este suficient de avansat încât reprezentanții companiei au discutat cu câteva exchange-uri cripto despre posibilitatea listării. Sursele nenominalizate ale NY Times afirmă că această criptomonedă va fi lansată în prima jumătate a lui 2019. Cu toate acestea, este posibil ca proiectul să se confrunte cu aceleași dificultăți legale de care s-au lovit și Bitcoin, Ethereum și celelalate criptomonede.

Moscova planifică să utilizeze blockchain în alegerile regionale

Consiliul municipal al Moscovei a prezentat un proiect de lege care să utilizeze blockchain pentru un sistem de vot electronic. Legiuitorii locali apreciază că tehnologia va ajuta la protejarea procesului electoral de fraude prin stocarea separată a voturilor față de identitatea alegătorilor.

Regiunea Saratov a testat deja cu succes un sistem blockchain pentru alegeri anul trecut. Consilierii locali au utilizat sistemul Polys, dezvoltat de laboratoarele Kaspersky în 2017.

China publică ediția a zecea a topului criptomonedelor

Raportul lunar al Centrul de Informații și Dezvoltare al Industriei din China (CCID) a publicat ediția a zecea al topului criptomonedelor. Bitcoin (BTC) se clasează pe locul 13, în timp ce EOS (EOS) își păstrează poziția de top.

O nouă criptomonedă a fost adăugată în top – TRON (TRX), care s-a clasat pe locul doi și a împins Ethereum pe locul trei. Pe locul 4 se clasează GXChain și pe cinci Bitshares. Top 10 este completat de proiectele Ontology, NULS, Lisk, Steam și NEO.