Blockstream lansează o versiune de test a upgrade-ului Schnorr

Semnăturile Schnorr, o schimbare a codului care ar putea fi una dintre cele mai mari upgrade-uri ale Bitcoin, au trecut de la o idee teoretică la o versiune de test.

Blockstream a anunțat că a adăugat o tehnologie cunoscută sub numele de “MuSig” la biblioteca criptografică de testare de pe GitHub. Dezvoltatori au astfel posibilitatea de a lucra pe schema de semnătură Schnorr și să găsească potențiale vulnerabilități.

Semnăturile digitale Schnorr ar putea adăuga îmbunătățiri ale scalabilității și protecția identității în rețeaua Bitcoin. Conceptul teoretic a fost discutat de câțiva ani, dar aceasta este prima dată când codul a fost deschis pentru testare.

“Pentru a aborda aceste preocupări, am demarat o inițiativă de proiectare a unei noi scheme de semnătură și un efort semnificativ de inginerie practică pentru a o implementa într-un mod robust și antifragil”,

a declarat dezvoltatorul Blockstream Andrew Poelstra.

Bitcoin crește peste pragul de 3900$

În ultimele 48 de ore, Bitcoin a înregistrat o creștere de aproape 8%, ajungând să depășească valoarea de 3900$. Volumul zilnic de tranzacții a crescut de asemenea de la 6.5 miliarde la aproape 10.5 miliarde de dolari, conform CoinMarketCap.

cryptocoin
De altfel, majoritatea criptomonedelor i-au urmat exemplul, cea mai mare parte înregistrând creșteri de preț. Printre performeri se numără EOS, cu o creștere de 15%. Bitcoin Cash și Stellar au  creșteri de 10% în 24 de ore.

Evaluarea totală a pieței cripto se apropie de valoarea de 135 miliarde de dolari.

Germania intenționează să lanseze o strategie națională cu privire la blockchain

Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că guvernul german intenționează să elaboreze o strategie națională cu privire la tehnologia blockchain în această vară. În acest sens, autoritățile de reglementare au solicitat puncte de vedere din partea entităților implicate în acest ip de activități.

Capitala și cel mai mare oraș din Germania, Berlin, găzduiește circa 170 de companii de tip blockchain. Per ansamblu, țara are un “interes deosebit” în explorarea acestei tehnologii în diverse sectoare, precum domeniul automobilelor, farmaceutic, al energiei și al administrației publice.

Germania a emis anterior declarații pozitive privind tehnologia blockchain. În luna iunie 2018, președintele Autorității de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin) a declarat că tehnologia blockchain este “revoluționară”. De asemenea, el a susținut că aplicațiile de acest tip ar putea transforma întregul sector financiar.

Banca spaniolă BBVA blochează conturile a 5000 de persoane

Banca BBVA, cea de-a doua ca dimensiune din Spania, a blocat săptămâna trecută conturile a 5000 de persoane, sub suspiciunea de spălare de bani. Decizia a dat naștere la critici semnificative, deoarece majoritatea cetățenilor afectați sunt de naționalitate chineză. BBVA a fost acuzată de rasism și discriminare, iar clienții respectivi au organizat proteste în fața sediilor băncii.

Situația a dat naștere la discuții în comunitatea cripto, subliniind independența criptomonedelor față de sistemele financiare tradiționale. Spre deosebire de banii din bănci, monedele digitale deținute nu pot fi confiscate de către o terță parte decât în cazuri extreme.