Guvernul metropolitan din Seoul va lansa primele servicii administrative bazate pe blockchain în noiembrie, potrivit unui raport publicat de blockinpress.

Inițiativa Blockchain City Seoul a fost lansată în octombrie 2018 de către primarul Park Won-soon. De atunci însă nu au fost anunțate planuri concrete până la ședința de la sfârșitul lunii iulie.

vinde bitcoin

Servicii publice, identitate digitală, contracte pe blockchain

În cadrul unei conferințe care a avut loc luna trecută au fost stabilite termene și obiective pentru implementarea tehnologiei blockchain în mai multe domenii. Până în luna noiembrie se planifică finalizarea a trei obiective aprimelor servicii administrative bazate pe blockchain

  • Un sistem de recompense cu S-coin, un tip de puncte ce pot fi convertite în bunuri și servicii. Acest sistem va fi integrat cu ZeroPay, un sistem de plăți lansat anul trecut care permite utilizarea de coduri QR pentru tranzacții comerciale. S-coins vor fi generate de utilizarea serviciilor publice, precum plata taxelor sau participarea la sondaje de opinie;
  • Un serviciu blockchain pentru înregistrarea calificărilor, care să elimine documentele pe suport de hârtie;
  • Integrarea tehnologiei blockchain în cardul de identitate cetățenesc deja existent în Seoul. Acest lucru va permite autentificarea digitală a cetățenilor atunci când folosesc serviciile publice.

Seoul va deveni un Blockchain City până în 2022

Până la sfârșitul lui 2019, administrația din Seoul dorește să pună în funcțiune și programul de drepturi pentru lucrători cu jumătate de normă. Sistemul bazat pe blockchain va permite angajaților și angajatorilor temporari să semneze contracte simple care să țină evidența istoriei lor de muncă. De asemenea, îi va ajuta să se înregistreze în mod corespunzător pentru cele patru programe majore de asigurări sociale. Scopul este de a îmbunătăți încrederea și relațiile dintre companiile mici și lucrătorii cu fracțiune de normă.

În total, inițiativa Blockchain City Seoul include 14 proiecte administrative blockchain și are ca termen de finalizare anul 2022. Au fost alocate în total 127,3 miliarde won (aproximativ 105 milioane de dolari) pentru finanțarea proiectului.