Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin – 36% dintre IMM-urile in SUA acceptă plățile cu criptomonede – Sinteza crypto 17 Ianuarie

Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin

Banca americană Silvergate, în parteneriat cu exchange-ul Bitstamp, lanseaza servicii de împrumut garantate cu Bitcoin. Denumit SEN Leverage, serviciul

”va permite clienților Silvergate Bank să obțină împrumuturi în dolari americani garantate cu Bitcoin, stocat pe exchange-uri selectate care sunt și clienți ai băncii”,

se menționeză în comunicat.

Inițial, produsul va fi disponibil pentru clienții instituționali ai băncii. Exchange-ul Bitstsamp va funcționa ca agent pentru gestionarea și asigurarea custodiei pentru garanțiile bitcoin. Trasferurile și plățile aferente vor fi realizate non-stop prin Silvergate Exchange Network.

36% dintre IMM-urile in SUA acceptă plățile cu criptomonede

Un studiu realizat de compania de asigurări HSB și Zogby Analytics relevă că 36% dintre întreprinderile mici și mijlocii din SUA acceptă plata cu criptomonede. În plus, 59% dintre aceste companii au achiziționat anterior criptomonede pentru uz propriu.

Sondajul HSB a constatat că firmele mai noi sunt de două ori mai dispuse să accepte plățile cu criptomonede. Mai exact, 47% dintre întreprinderile care acceptă criptomonede au fost înființate în ultimii cinci ani, comparativ cu 21% dintre companiile mai vechi de două decenii.

Statistica a fost realizată în luna octombrie a anului trecut și a inclus 509 IMM-uri de pe tot teritoriul Statelor Unite.

Ripple a cheltuit 170,000$ pe lobby în SUA

Conform publicatiei Bitcoinist, compania cripto Ripple a cheltuit 170,000$ pentru promovarea criptomonedelor în fața legislatorilor americani. Raportul a fost publicat de o organizației ce monitorizează activitățile de lobby din Washington.

În octombrie 2019, Ripple a declarat că va deschide un birou în Washington, D.C. Scopul biroului ar fi să se ocupe de diverse probleme de conformitate pentru a susține industria.

Compania a făcut mai multe demersuri pentru a-i determine pe parlamentari să ia măsuri de promovare a tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. În iulie 2019, Ripple a publicat o scrisoare deschisă în Wall Stret Journal pentru a solicita ca membrii Congresului să recunoască potențialul blockchain și cripto în consolidarea economiei.

De asemenea, a contribuit la elaborarea unui proiect de lege denumit ”Token Taxonomy Act”, care să clasifice dferitele tipuri de active digitale existente. Ripple s-a alăturat de asemenea Asociației Blockchain din SUA. A angajat mai mulți foști consilieri politici pentru a-și susține eforturile de lobby.

Huobi se alătură platformei blockchain din Turcia

Exchange-ul cripto Huobi a anunțat că a devenit membru al Platformei Blockchain Turcia pentru a coopera cu jucătorii locali în eforturile de promovare a tehnologiei.

Fondată de Fundația Turcă pentru Informatică în 2018, Platforma Blockchain Turcia (BCTR) este o organizație independentă non-profit. Scopul său este de a crea un ecosistem blockchain sănătos în Turcia. Platforma are membri din sectorul bancar și financiar, capitalismul de risc, tehnologia informației și industriile criptografice.

Compania Huobi a intrat pe piața din Turcia în luna octombrie a anului trecut și este primul exchange global membru al BCTR.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

6 ore

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

9 ore

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

3 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

o săptămână

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni