Compania spaniolă de telecomunicații Telefonica a anunțat un parteneriat cu Asociația parcurilor științifice și tehnologice (APTE). Aproximativ 8000 de firme din Spania vor avea astfel acces la tehnologia blockchain.

Pe parcursul perioadei de testare de trei luni, firmele vor fi încurajate să dezvolte aplicații în rețea și să experimenteze cu propriile tokenuri.

Telefonica s-a asociat cu gigantul IT IBM în noiembrie 2018 pentru a aplica tehnologia blockchain în gestionarea traficului internațional de apeluri de telefonie mobilă.

Serviciu blockchain bazat pe Hyperledger

În aprilie anul trecut, Telefonica și-a lansat propriul serviciu denumit Cloud Garden. Acest serviciu este menit să simplifice adoptarea de tehnologii emergente, inclusiv blockchain, inteligență artificală și big data. Cloud Garden este un serviciu blockchain bazat pe Hyperledger care va fi implementat în parteneriat cu APTE. Conform unui raport publicat de TotalTele, Telefonica va implementa noduri de rețea în toate cele 52 de locații APTE.

CEO-ul Telefonica Spania, Maria Jesus Almazor, a afirmat că proiectul va aduce beneficii semnificative firmelor aflate în parcurile științifice și tehnologice din Spania:

„Companiile găzduite în aceste parcuri științifice și tehnologice vor putea beneficia de avantajele tehnologiei blockchain fără a trebui să facă față complexității inerente a acesteia. Nu va fi necesar să dedice resurse pentru a dobândi cunoștințele necesare pentru a profita la maximum de avantaje.”

În luna februarie 2019, Microsoft a anunțat, de asemenea, un parteneriat cu Telefonica care urmărește să dezvolte inovații în domeniul blockchain și inteligenței artificiale.

Site-ul Telefonica raportează, de asemenea, că gigantul telecom a investit 5 milioane de dolari în platforma blockchain de verificare a datelor Zamna.

CryptoZZ