Furnizorul de infrastructură de decontare SETL a obținut o licență din partea autorității de reglementare a piețelor financiare din Franța pentru a opera un sistem central de gestionare a securities utilizând tehnologia blockchain.

În baza licenței primite de la Autorité des Marchés Financiers, compania va putea să se conecteze la TARGET2-Securities (T2S). Acesta este un sistem pan-european creat recent pentru a uni infrastructura europeană de decontare a securities.

Se așteaptă ca aprobarea aderării la T2S să se realizeze în următoarele săptămâni. Serviciul de gestionare a titlurilor de valoare al SETL va fi lansat la începutul anului viitor.

SETL

și-a prezentat soluția de decontare în luna octombrie a anului trecut. Compania descrie produsul său ca

“infrastructură de plată și decontări instituționale în mai multe valute, bazată pe tehnologia blockchain”.

Sistemul utilizează un registru distribuit cu acces restricționat pentru înregistrarea proprietății și înregistrările tranzacțiilor. Serviciul este conceput pentru a permite participanților de pe piață să facă schimb de numerar și active direct, “facilitând decontarea imediată și definitivă a tranzacțiilor de pe piață”.

SETL a fost înființată în 2015 în Marea britanie și este susținută de instituții majore, inclusiv CitiBank. Banca a cumpărat o participație în cadrul companiei în februarie. Potrivit CrunchBase, compania a primit finanțare de 39 milioane dolari până în prezent.

Săptămâna aceasta, SETL a numit un nou director executiv, în timp ce fostul său CEO și co-fondator Peter Randall este acum președintele firmei.

Philippe Morel, noul director executiv, a declarat:

“Compania a înregistrat deja un interes semnificativ pentru produsul nostru OpenCSD și continuă să dezvolte infrastructuri de piață,. Un exemplu este IZNES, care include acum peste 25 de companii de management a fondurilor de investiții din Europa și are potențialul de a deveni cea mai mare rețea blockchain globală, atât din punct de vedere al valorii cât și al volumului gestionat.”