Primul IPO de acțiuni tokenizate, lansat în Seychelles

Bursa Națională din Seychelles a lansat azi propria ofertă publică inițială (IPO) bazată pe acțiuni tokenizate. Compania MERJ a emis 1.652.893 acțiuni noi la un preț de 2,42 dolari pe acțiune, cu scopul de a strânge 4 milioane dolari pentru a finanța extinderea activității.

vinde bitcoin

Acțiunile, ce sunt tokenizate pe blockchain-ul Ethereum, vor fi disponibile atât pe bursa din Seychelles, cât și prin intermediul broker-dealerului Jumpstart și al custodelui cripto Prime Trust din SUA. De asemenea, vor fi disponibile pe platforma de strângere de fonduri Globacap din Marea Britanie.

Tether donează 1 milion de dolari pentru victimele uraganului Dorian din Bahamas

Controversata companie Tether a anunțat prima sa acțiunie caritabilă – va dona 1 miliond e dolari pentru victimele urgananului Dorian. Dezastrul a afectat peste 400.000 de persoane din Bahamas.

Tether a anunțat că fondurile vor fi donate printr-o organizație caritabilă non-profit numită Deltec Cares. Aceasta lucrează pentru a ajuta victimele din regiune. De asemenea, a deschis două conturi dedicate donațiilor, unde cei interesați pot participa cu USDT la ajutorarea victimelor uraganului.

Este de menționat că emitentul USDT are relații de colaborare cu Deltec Bank & Trust Limited, care are sediul principal în Bahamas.

Libra nu va include yanul chinez în lista de monede de referință

Conform unui raport publicat de Bloomberg, Facebook a comunicat Senatului american lista de monede fiat pe care se va baza noua criptomoneda stabilă Libra. Aceasta include Euro, Yen, Lira Sterlină, Dolarul SUA și Dolarul din Singapore. Este de remarcat că yuanul chinez nu este inclus în planuri.

Lista monedelor fiat a apărut după ce senatorul democrat din Virginia, Mark Warner, a declarat că China ar putea pune presiune pe Facebook să includă Yuanul în lista monedelor fiat pe care se va baza Libra.

Compania a explicat că decizia de a adăuga noi monede fiat va depinde de Asociația Libra, ce include aproape 30 de membri în prezent.

LG ar putea lansa propriul smartphone blockchain.

Conform unor informații publicate de agenția de presă coreeană Chosun, este foart eprobabil ca LG să lanseze propriul smartphone blockchain. Decizia ar putea să apară ca urmare a faptului că Samsung a lansat deja telefoane de acest tip.

„LG este probabil să răspundă inițiativei Samsung inovatoare, dar caută o modalitate diferită de a aplica tehnologia”,

a explicat o sursă. De exemplu, când Samsung a lansat un telefon pliabil, LG a lansat o versiune cu ecran dual.

ro.exchange

Chosun a mai spus că LG a finalizat cercetările de piață cu privire la utilizarea dApps și blockchain. La începutul verii, LG a solicitat un patent în SUA pentru „Portofelul ThinQ” , care poate fi folosit pentru tranzacții, decontare și servicii de e-money.

Cei doi giganți tehnologici sunt într-o relație de competitivitate strânsă mai ales pe piața asiatică, dar aparent Samsung a preluat conducerea în ce privește criptomonedele.