Binance blochează conturile WEX ce mută fondurile clienților

CEO-ul Binance a anunțat că platforma a blocat o serie de conturi asociate cu exchange-ul descentralizat WEX, sub suspiciunea de fraudă.

WEX a înregistrat mai multe probleme recente, de la evoluții de preț anormale până la blocarea activităților de retragere de către clienți. Utilizatorii platformei au apelat la Binance pentru a bloca transferul unor cantități mari de fonduri de la adrese asociate cu WEX.

Binance a înghețat temporar aceste conturi și a cerut publicului să contacteze agențiile de aplicare a legii pentru a soluționa situația.

Bitcoin ar putea crește în noimebrie

Din punct de vedere istoric, Bitcoin a înregistrat creșteri de preț în luna noiembrie, conform analiștilor tehnici. În ultimele 24 de ore, prețul BTC a înregistrat o creștere ușoară, apropiindu-se de valoarea de 6400$. Volumul de tranzacții a crescut de asemenea de la 3.8 miliarde la 4.2 miliarde de dolari.

Unii experți din comunitate sunt de părere că vânzătorii de pe piață sunt epuizați, în timp ce CEO-ul BitMEX, Arthur Hayes, susține că evoluția stabilă se va menține în următoarele 18 luni.

În iunie, Hayes a făcut predicții optimiste, susținând că Bitcoin are potențialul de a ajunge la 50.000$. Deciziile recente ale autorităților de reglementare din SUA l-au făcut să reevalueze poziția. Cu toate acestea, atât el cât și alți experți sunt de părere că adopția criptomonedelor este în creștere și trendul se va menține.

SFC Hong Kong intenționează să reglementeze fondurile de investiții cripto

Comisia de Supraveghere a Securities și Futures din Hong Kong (SFC) a declarat că va include fondurile de investiții concentrate pe criptomonede sub autoritatea sa. Decizia a fost luată pentru a îmbunătăți protecția investitorilor.

Autoritatea de reglementare financiară a declarat că fondurile de investiții cu sediul în Hong Kong care intenționează să investească mai mult de 10% din portofoliul lor brut în “active virtuale”, fie direct, fie indirect prin intermediari, vor trebui să fie licențiate și înregistrate.

Această regulă se aplică indiferent dacă activele cripto se referă la securities sau contracte futures așa cum sunt definite în ordonanța privind instrumentele de investiții.

Uniunea Industrialiștilor din Rusia creează un comitet de arbitraj pentru industria cripto

Centrul de Arbitraj din cadrul Uniunii Industrialiștilor și Antreprenorilor din Rusia a anunțat crearea unui comitet care să se ocupe exclusiv de disputele privind “economia digitală”, inclusiv ccele legate de industria cripto.

Comitetul se va ocupa de cazurile legate de tehnologia blockchain, contractele inteligente și ofertele inițiale de monede (ICO). Potrivit experților citați de organizație, numărul acestor cazuri va crește de 40 de ori în perioada 2020-2025.

Principalul motiv este că instanțele rusești se confruntă cu mai multe provocări din cauza creșterii semnificative a cazurilor legate de cripto, aproape jumătate dintre acestea fiind legate de contracte inteligente:

“Curțile se confruntă acum cu o mulțime de probleme, inclusiv lipsa mecanismelor de reglementare pentru a proteja drepturile cetățenilor care creează și aplică tehnologii digitale și abilitatea de a accepta datele digitale ca un tip nou de dovezi”.