Bitcoin Cash SV a suferit o reorganizare de blocuri

Bitcoin Cash SV a fost victima unui test de stres ce a necesitat o reorganizare a blocurilor, prin care au fost suprascrise tranzacțiile pe două blocuri diferite.

Grupul auto-proclamat Bitcoin Cash Professional Stress Test a realizat luni un test de stres în care a trimis peste 24 de milioane de tranzacții pentru a vedea cum sunt gestionate de rețelele rezultate din hard fork-ul din 15 noiembrie.

Cu toate acestea, potrivit dezvoltatorului Bitcoin ABC – Jonathan Toomim, testul de stres a ajuns doar pe lanțul Bitcoin Cash SV.

“Au încercat să spameze atât Bitcoin ABC, cât și Bitcoin SV, dar au făcut o greșeală și și-au împărțit monedele de la început. Deci, spam-ul lor ajunge doar la BSV.”

Ca urmare a volumului mare de tranzacții

rețeaua Bitcoin Cash SV a suferit temporar un mini-fork ieri, în care iterațiile concurente ale blocului au cauzat desincronizarea nodurilor. Pentru a soluționa situația a fost necesară reorganizarea blocurilor.

Unul dintre motivele care au stat la baza acestei situații a fost că Bitcoin Cash SV a crescut dimensiunea blocului la 128 MB. Asta înseamnă că informația se propagă mai încet și poate genera blocuri ”orfane”.

Chris Pacia, dezvoltatorul pentru platforma de e-commerce OpenBazaar, a avertizat că fenomenul de reorganizare poate provoca pierderi financiare:

“Cineva ar fi putut pierde bani dacă a primit o plată și a considerat-o finală după două confirmări doar pentru a descoperi ulterior că tranzacția a fost inversată.”

El a adăugat că în opinia sa:

“Tabăra ABC a insistat că rețeaua nu poate gestiona încă blocuri mari. Tabăra BSV a fost imprudentă prin implementarea dimensiunii de bloc de 128MB. Reorganizarea blocurilor pe care au fost nevoiți să o facă demonstrează destul de clar că partea ABC a avut dreptate.”

Chris Wright, liderul Bitcoin SV, a recunoscut pe Twitter că există “zone pe care trebuie să le îmbunătățim” și a afirmat că era foarte conștient de “ceea ce este necesar”.

Bitcoin se stabilizează temporar la 4500$

În ultimele 24 de ore Bitcoin pare să se fi stabilizat în jurul valorii de 4500$. Restul criptomonedelor înregistrează creșteri ușoare.

Analiștii avertizează că este posibil ca situația să fie temporară, datorată comercianților care își închid pozițiile scurte. Nu au apărut încă garanții de acumulare substanțială, cu toate că unii s-au grăbit (din nou) să anunțe o valoare minimă.

Evenimentele care au loc în rețelele Bitcoin Cash apărute în urma hard fork-ului sunt un semnal că situația ar putea fi instabilă din nou.

Autoritățile din Italia suspendă activitatea a trei companii cripto

Comisia Națională a Societăților și Burselor din Italia a ordonat încetarea activității pentru trei companii cripto-conexe. Acestea ofereau servicii de investiții neautorizate.

Acestea sunt Richmond Investing, Crypton Ltd. și Eagle Bit Trade. Conform documentelor publicate, cele trei companii au oferit instrumente de investiții bazate pe tokenuri care încalcă legislația financiară italiană. Legea din Italia prevede că activitățile de tipul celor desfășurate de cele trei companii se pot derula doar cu autorizare din partea autorităților financiare.

Site-ul fundației non-profit Make-a-wish, infectat cu malware cripto

Compania de cybersecurity Trustwave a anunțat că site-ul organizației non-profit Make-A-Wish a fost infectat cu criptojacking malware.

Aparent, domeniul worldwish.org a inclus scriptul Java CoinImp, care minează neautorizat Monero (XMR). Similar cu CoinHive, CoinIMP folosește puterea de calcul a vizitatorilor site-ului pentru minarea de criptomonede.

Trustwave a contactat fundația Make-A-Wish pentru a raporta atacul criptojacking, dar fundația nu a răspuns. Cu toate acestea, scriptul a fost eliminat la scurt timp după ce Trustwave i-a contactat.