Bitcoin fluctuează in jurul valorii de 6300$ iar evaluarea pieței cripto crește cu 10 miliarde de dolari

În ultimele 24 de ore, valoarea Bitcoin fluctuează semnificativ, dar reușește să se mențină peste pragul de 6300 de dolari.

Analiștii speculează că revenirea se datorează faptului că Tether a emis 130 milioane de noi tokenuri în această săptămână.

Sunt astfel alimentate speculațiile că această criptomonedă stabilă este utilizată pentru manipularea prețului atunci când Bitcoin fluctuează.

Celelalte criptomonede au revenit de asemenea la valorile de săptămâna trecută, aspectul pozitiv fiind că manifestă independență față de Bitcoin.

Per ansmablu, piața cripto a crescut cu 10 miliarde de dolari în ultimele 48 de ore, ajungând în prezent la 207 miliarde.

Performerul zilei este VeChain, care a înregistrat o creștere de 25% în 24 de ore, iar în top 20 se remarcă și Ethereum Classic cu o creștere de 15%. ETC va fi listat pe platforma Coinbase începând de mâine.

Coinbase achiziționează un start-up specializat pe identitate digitală

Compania Coinbase a anunțat că a achiziționat startup-ul Distributed Systems, care lucrează pentru crearea de ”soluții pentru identitate digitală descentralizată”.

Proiectul bazat pe tehnologia blockchain ajută indivizii să mențină controlul asupra identității digitale și asigură securitatea datelor personale.

Distributed Systems a fost creată în 2015 pentru a dezvolta un standard de indentitate pentru dApps denumit Clear Protocol.

Thailanda aprobă cinci exchange-uri și doi dealeri cripto

Autoritatea de supraveghere financiară din Thailanda a aprobat cinci exchange-uri și doi dealeri cripto. Acestea sunt Bitcoin Co. Ltd. (BX), Bitkub Online Co. Ltd., Cash2coins Co. Ltd., Group Co. Ltd. (TDAX) și Coin Asset Co. Ltd.

Noua legislație adoptată în luna mai prevede că entitățile ce doresc să ofere servicii asociate criptomonedelor în Thailanda necesită licență.

Acestea sunt primele exchange-uri autorizate oficial de la publicarea legii, alte două fiind încă în proces de evaluare.

Săptămâna trecută, SEC Thailanda a anunțat că dintre cele 50 de proiecte ICO ce au solicitat aprobare, doar 5 au fost autorizate.

Compania de promovare a cannabisului High Times Holding Corp nu mai acceptă criptomonede în cadrul IPO

Săptămâna trecută, High Times Holding Corp a anunțat că va accepta Bitcoin și ETH în cadrul procedurii de listare pe bursă (IPO).

Acesta ar fi fost primul caz în care bunurile digitale sunt acceptate ca metodă de achiziție în cadrul unei oferte publice inițiale.

Între timp, compania a retras declarația respectivă, susținând că a fost transmisă din greșeală și că acțiunile vor putea fi achiziționate doar cu dolari.