Bitwala oferă servicii bancare pentru cripto-entuziaștii din Germania

Startup-ul cripto Bitwala a lansat primul pachet de servicii bancare pentru clienții interesații de criptomonede din Germania. Acestea sunt oferite în colaborare cu SolarisBank, una dintre puținele bănci ce oferă sprijin comunității cripto.

Utilizatorii pot gestiona depozitele în euro sau în criptomonede într-un singur loc. Conturile și cardurile de debit sunt gratuite, dar se percepe o taxă de tranzacție de 1% pentru tranzacționarea cu bitcoin.

Depozitele în cripto de până la 100.000 de euro sunt protejate de legile locale ca orice alte conturi bancare tradiționale din Germania.

Jan Goslicki, ofițerul de conformitate șef al Bitwala și co-fondator, a declarat:

“Am reușit să aducem criptomonedele într-un sistem bancar complet compatibil, reglementat în Germania. Acest lucru arată că monedele digitale se pot încadra în reglementările care protejează consumatorii și, în cele din urmă, inspiră încredere “.

Compania a declarat că a început să prelucreze conturile celor 40.000 de clienți care au făcut preînregistrare pentru serviciu și acceptă noi solicitări.

Clienții vor putea, de asemenea, să utilizeze conturile crypto Bitwala pentru a primi salarii, a plăti chirii și pentru a efectua tranzacții.

Evoluții greu de prezis pe piața cripto

În ultimele 24 de ore, Bitcoin s-a ridicat peste nivelul de 3450$, dar analiștii susțin că este greu de prezis o evoluție pe termen scurt. Este posibil ca vânzătorii să fie epuizați, mai ales că volumul zilnic a scăzut la $4.5 miliarde. Asta înseamnă că este posibil ca pe termen scurt Bitcoin să crească treptat.

Mike Novogratz este de părere că speculatorii au ieșit de pe piață și că ne așteaptă câteva săptămâni de stabilitate. CEO-ul Galaxy Digital se așteaptă ca activitatea intensă să reînceapă abia anul viitor, odată cu noul val de investitori și companii.

CFTC solicită informații despre Ethereum

Comisia pentru Trazacționarea de Futures și Commodities (CFTC) a publicat o solicitare publică de informații cu privire la Ethereum și blockchain-ul aferent. Autoritatea de reglementare caută să-și extindă cunoștințele despre criptomonede dincolo de Bitcoin.

Anunțul a stârnit dezbateri în comunitatea cripto cu privire la posibilitatea apariției unor contracte futures bazate pe Ethereum în Statele Unite. Este posibil ca CFTC să lucreze la un cadru de reglementare pentru astfel de instrumente de investiții. În prezent, singura criptomonedă ce se poate tranzacționa pe bază de contracte futures în Statele Unite este Bitcoin.

Apariția contractelor futures Ethereum ar putea avea un impact pozitiv semnificativ asupra prețului criptomonedei. Recent, ETH a fost detronată de pe locul 2 din top market cap de către XRP și se tranzacționează la valoarea de 90$.

Piața de metale prețioase OneGold acceptă Bitcoin și Bitcoin Cash

Procesatorul de plăți BitPay a anunțat un parteneriat cu piața de metale prețioase OneGold, care permite achiziționarea de aur și argint cu BTC și BCH.

OneGold a fost fondată de APMEX, un important distribuitor de metale prețioase, și Sprott, un manager alternativ de active.

Platforma dă investitorilor posibilitatea de a combina “avantajele cheie ale aurului și argintului fizic cu cele ale bunurilor digitale bazate pe blockchain”.

OneGold acceptă atât valute fiat cât și criptomonede sau orice combinație a celor două metode de plată.

Aceasta nu este singura opțiune de achiziție a aurului cu bitcoin. În martie 2016, JM Bullion a oferit opțiunea de plată prin BitPay pentru a cumpăra aur și argint. Compania de lingouri a indicat în acel moment că ar oferi o reducere de patru procente celor care au folosit criptomonede pentru plată.