CEO-ul Binance publică un demo cu viitorul exchange descentralizat

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a publicat recent pe Twitter un video de 6 minute. În acesta se arăta un demo al viitorul exchange descentralizat pe care compania dorește să îl lanseze.

În demonstrație, Zhao sublinia cele trei trăsături esențiale ale viitoarei platforme – crearea, listarea și tranzacționarea de tokenuri.

Până în prezent, CEO-ul Binance nu a stabilit o dată clară pentru lansarea noului proiect. Asta mai ales că în momentul de față platforma nu are nici măcar o interfață grafică pentru utilizatori.

Cu toate acestea, exchange-urile descentralizate sunt considerate mult mai sigure. Asta deoarece permit utilizatorilor să își stocheze propriile criptomonede în baza cheilor private reducând riscul generat de utilizarea platformelor centralizate.

Bitcoin se menține cu greu la 6500$

După o zi în care majoritatea criptomonedelor au înregistrat un trend descendent, bitcoin a coborât inițial pâna la un prag de 6350$.

Astăzi BTC a reușit să revină la valoarea de 6500$. Analiștii însă sunt de părere că piața nu manifestă suficient momentum pentru a menține această valoare.

Având în vedere că evoluția pieței este similară cu cea înregistrată în februarie, aprilie și mai, este probabil ca în următoarele zile Bitcoin să scadă până la 5700-5800$, urmând ca pe termen mediu să revină la valorile de 7000-8000$.

Între timp, investitorii de pe piața cripto precum CEO-ul Pantera Capital îndeamnă piață să nu mai reacționeze exagerat când vine vorba de vestea cu privire la amânarea Bitcoin ETF.

Este de preferat să se concentreze pe evenimentele pozitive, precum lansarea proiectului Bakkt de către Intercontinental Stock Exchange (ICE).

ICE operează 23 de burse la nivel mondial și a anunțat recent că intenționează să lanseze un ecosistem global pentru bunuri digitale alături de Microsoft și Starbucks.

 

Guvernul sud-coreean relansează programul de instruire în blockchain pentru tineri

Programul Innovative Growing Youth Talent Concentration Project este lansat de guvernul sud-coreean pentru sprijinirea instruirii tinerilor în domeniul tehnologiei blockchain.

S-a avut în vedere cererea mare de pe piața muncii pentru astfel de specialiști.

Prima etapă a programului a avut loc în intervalul iunie-iulie. Cea de-a doua etapă durează 6 luni și va începe în septembrie.

Cursurile sunt organizate de Minsterul de Științe al Coreei de Sud și de Institutul pentru Tehnologiile de Comunicații și Informatică.

Chile are acum 5000 de comercianți care acceptă criptomonede

Exchange-ul Crypto MKT a anunțat recent că, în urma colaborării cu procesatorul de plăți Flow.cl, un număr de 5000 de comercianți au acum posibilitatea de a accepta criptomonede ca metodă de plată în Chile.

Plățile se realizează prin intermediul platformei CryptoCompra.com, care convertește criptomonedele bitcoin, stellar și ethereum în pesos și este disponibilă în Chile, Argentina, Brazilia și Europa.