Malwarebytes avertizează că aplicația  CoinTicker pare să instaleze două backdoors pe Apple Macs

O aplicație cripto ticker numită CoinTicker pare să instaleze două backdoors pe Apple Macs, a avertizat compania Malwarebytes.

Aplicația descarcă și instalează părți din două fragmente diferite de programe malware – EvilOSX și EggShell. Acestea sunt aplicații backdoor care pot fi utilizate pentru a loga apăsările de taste, pentru a fura date sau pentru a executa anumite comenzi. Directorul Malwarebytes, Thomas Reed, a avertizat că este posibil ca malware-ul să fie conceput pentru a fura cheile de criptare.

CoinTicker este o aplicație concepută pentru a prezenta prețul unei criptomonede selectate, precum bitcoin, ethereum, monero, zcash și altele.

Reed a remarcat că

“este posibil ca malware-ul să aibă drept scop să obțină accesul la portofelele cripto ale utilizatorilor pentru a fura criptomonede”.

Bitcoin încheie luna octombrie în jurul valorii de 6300$

După scăderea de aproape 100 de dolari de luni, Bitcoin încheie luna octombrie în jurul valorii de 6300$, cu un volum de tranzacționare de 3.8 miliarde.

Celelalate criptomonede au înregistrat de asemenea scăderi, cu Ethereum ajungând sub valoarea de 200$. DASH, Litecoin (LTC), Bitcoin cash(BCH), și NEO au șters efectiv toate câștigurile obținute în 2018, potrivit datelor centralizate de CoinMarketCap.

De asemenea, XRP a înregistrat o scădere lunară de 24%, printre cele mai mari din octombrie. Asta după ce în septembrie a avut cea mai bună performanță din topul cripto.

Exchange-ul  Changelly ajută Bithumb să recupereze 1 milion de Ripple (XRP)

Exchange-ul Changelly din Hong Kong a anunțat că a ajutat platforma Bithumb să recupereze 1.063.500 Ripple (XRP) din activele furate după un hack masiv în iunie.

La momentul respectiv, hackerii au reușit să retragă aproape 30 milioane de dolari în diferite criptomonede. La patru luni după incident, Bithumb a recuperat aproximativ 14 milioane de dolari din active digitale furate după ce a colaborat cu omologi globali.

Potrivit lui Ilya Bere, CEO al Changelly, exchange-ul a cooperat rapid cu Bithumb și poliția sud-coreeană pentru a-și oferi ajutorul. Compania a implementat procedurile de combatere a spălării banilor (AML) care vizează mai multe adrese rău intenționate recunoscute de Bithumb. Totodată a împiedicat tranzacțiile să treacă prin interfața programului de aplicație (API).

Ca rezultat, Changelly a reușit să confiște o cantitate semnificativă de cripto cu origine suspectă.

Două bănci braziliene, obligate să redeschidă conturile exchange-ului Bitcoin Max

Două bănci braziliene importante au redeschis conturile bancare ale unuia dintre exchange-urile locale de criptomonede care s-a confruntat recent cu probleme bancare.

Decizia preliminară de redeschidere a conturilor în băncile Banco do Brasil și Santander Brasil pentru exchange-ul Bitcoin Max a fost acordată de Tribunalul Districtual Federal.

Judecătorul a decis că băncile menționate nu au notificat exchange-ul de închiderea conturilor. Acesta a fost considerat drept “comportament abuziv” care încalcă normele de protecție a consumatorului. Curtea a ordonat deblocarea conturilor în termen de cinci zile, amenințând băncile cu amenzi în caz contrar.

Cu toate acestea, procesul nu s-a încheiat, deoarece hotărârea Tribunalului este văzută doar ca o decizie preliminară.

În septembrie, autoritatea de reglementare a concurenței din Brazilia a derulat inspecții la șase bănci naționale importante, printre care Banco do Brasil și Santander Brasil, pentru presupusele practici monopoliste în spațiul cripto.

Investigația dorește să verifice relația dintre platformele exchange cripto locale și băncile braziliene, după ce mai multe conturi au fost închise în mod abuziv.