Cripto Black Friday pe piața criptomonedelor

Cripto Black Friday – Pentru cei pasionați de reduceri, piața cripto oferă discounturi semnificative la Bitcoin și majoritatea criptomonedelor.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a reușit să apere cu succes nivelul de 4000$. Graficele demonstrează că, deși a scăzut până la 4195$, BTC a reușit să recupereze și se tranzacționează în prezent la 4300$.

Este un nivel de preț avantajos pentru cei ce doresc să își completeze portofoliile. Pot profita de ofertele Cripto Black Friday la criptomonedele de top, mai ales că analiștii consideră că situația se va schimba în următoarele zile.

Având în vedere că este a doua evoluție de acest tip din această săptămână, analiștii consideră că este un semnal pozitiv. Ei susțin că, deși investitorii speculativi sunt speriați, Bitcoin are potențialul de a crește în următoarea perioadă. De altfel, atât directorul comercial al BitPay, Sonny Singh, cât și Tom Lee sunt de părere că în 2019 Bitcoin va depăși 15.000$.

Așadar, cei curajoși pot profita de Cripto Black Friday pentru criptomoneda preferată.

SIM swapping – încă un autor acuzat de furtul a 1 milion dolari în cripto

O plângere penală depusă în această lună în instanța de judecată din California dezvăluie detalii despre un alt autor de SIM swapping. Nicholas Truglia, în vârstă de 21 de ani, a fost acuzat de 21 de infracțiuni care includ furt, fraudă, delapidare și tentativă de furt.

Faptele au fost comise cu ajutorul procedurii de SIM swapping al unui rezident din San Francisco numit Robert Ross. Ross a pierdut brusc semnalul telefonic și a apelat la agajații unui magazin Apple pentru ajutor. Ulterior, el a contactat furnizorul de servicii AT&T.

Între timp, Truglia reușise deja să fure 500.000 de dolari din conturile pe care Ross le avea pe platformele Coinbase și Gemini. După ce a convins AT&T să facă un SIM swap, Truglia a putut să ocolească procedurile de autentificare de pe exchange-uri.

Folosind tot SIM swapping, Truglia a compromis și telefonul lui Saswata Basu, CEO al companiei 0Chain, un serviciu de custodie blockchain. Printre victimele sale s-au mai numărat Gabrielle Katsnelson, cofondatorul startup-ului SMBX și un alt executiv al companiei numit Myles Danielson.

Poliția a efectuat o percheziție în apartamentul lui Truglia din Manhattan și a recuperat 300.000 de dolari de pe un hard disk.

Uniunea Europeană creează un forum blockchain la care s-au alăturat deja bănci majore

Uniunea Europeană a anunțat că în primul trimestru al lui 2019 va fi lansat un Forum Blockchain la care s-au alăturat deja cel puțin cinci bănci importante. International Association for Trusted Blockchain Applications (IATBA) are rolul de a

“dezvolta o infrastructură europeană de servicii de tip blockchain de încredere, sigură și rezistentă, care să respecte cele mai înalte standarde în ceea ce privește confidențialitatea, securitatea informatică, interoperabilitatea și eficiența energetică și să respecte pe deplin legislația UE.”

Printre băncile ce și-au anunțat deja participarea se numără BBVA, cea mai mare rețea bancară din Spania și Santander.

Fermele cripto din China vând hardware de minare la kilogram

Operațiunile miniere din China au început să vândă hardware-ul de model vechi la kilogram, nu la bucată. 8BTC raportează că mining pool-ul F2Pool oferă modelele vechi de echipamente de minare la prețuri foarte scăzute. Antminer S7, Antminer T9 și Avalon A741 nu mai sunt profitabile, iar F2Pool a postat un anunț de vânzare pe platforma Weibo.

Câștigurile din minerit au scăzut odată cu scăderea prețului Bitcoin. În prezent, acestea nu mai acoperă energia electrică și alte costuri asociate.

Declinul pieței a afectat operațiunile miniere de dimensiuni mici și mijlocii din regiunile chineze Xinjiang și Mongolia Interioară. 8BTC raportează că hardware-ul de minare este vândut pe piața second-hand pentru numai 5% din valoarea lor inițială.