Sinteza cripto 3 august 2018 – Criptomonedele majore sufera in continuare pierderi

Criptomonedele majore sufera in continuare pierderi

Piata cripto a inregistrat o scadere de aproximativ 2% prin diminuarea volumului cu aproximativ 8 miliarde de dolari in ultimele 24 de ore.Criptomonedele majore, inclusiv BTC, ETH si BCH au inregistrat pierderi cu variatii intre 2-5%.

Ripple si EOS au ramas relativ stabile cu cresteri de 1-2%. Concomitent, din topul 10 ce include criptomonedele majore, BCH si Stellar inregistreaza cele mai pronuntate scaderi, de aproximativ 3-4%.

Analistii speculeaza ca scaderea din ultimele zile nu se datoreaza in totalitate respingerii aprobarii de Bitcoin ETF a fratilor Winklevoss. Este pusa mai degraba pe seama activitatii pietei OTC (over-the-counter), mediul preferat de tranzactionare al investitorilor majori si balenelor.

Aici se estimeaza ca volumul de tranzactionare BTC este de 2-3 ori mai mare comparativ cu al celorlalte criptomonede majore pe piata normala.

Per ansamblu, trendul evolutiv descendent reduce posibilitatea unei schimbari rapide de directie.

Aparent, se intensifica incertitudinea din piata intr-o perioada de volatilitate ridicata, cum este cea actuala.

Cel mai mare operator New York Stock Exchange (NYSE) lanseaza contracte Bitcoin futures

Intercontinental Exchange (ICE) detinatoarea Bursei de Valori din New York (NYSE) a anuntat ca va introduce contracte Bitcoin futures. Acest lucru se va materializa prin formarea unei companii noi cu scopul declarat ca Bitcoinul sa fie adoptat ca un “activ financiar principal”.

ICE a facut acest anunt surprinzator vineri, dezvaluind ca noua platforma Bakkt este dezvoltata in parteneriat cu nume mari ca Microsoft, Starbucks si BCG.

Bakkt va fi integrata in piata de futures a companiei ICE impreuna cu noul produs bitcoin futures. Acesta va fi lansat in noiembrie, in urma unei eventuale aprobari a autoritatilor de reglementare.

“Colaboram la construirea si deschiderea unei platforme care sa ajute la deblocarea potentialului transformator al activelor digitale pe cuprinsul pietelor si comertului mondial.”

a declarant Kelly Loeffler, CEO al Bakkt.

Concomitent Jeffrey C. Sprecher, fondator si CEO al Intercontinental Exchange declara revistei Fortune:

“Bitcoin ar simplifica semnificativ circuitul global al banilor. […] Are potentialul de a deveni prima moneda mondiala.”

Bursa de valori Stuttgart Börse intentioneaza dezvoltarea unei noi platforme pentru ICO-uri

Stuttgart Börse, a doua bursa ca marime din Germania, a dezvaluit intentia dezvoltarii unei platforme noi dedicata ICO-urilor. Aceasta survine concomitent cu infiintarea unei companii secundare de tranzactionare multilaterala a criptomonedelor, Finextra.

Platforma va facilita emiterea de tokenuri digitale, finantare de tip “corporate” si de reprezentare a drepturilor si activelor.

Alexander Höptner, CEO al Stuttgart Börse declara:

“In acest cadru, tokenurile emise prin platforma noastra de ICO pot fi tranzactionate pe piata secundara. Acesta reprezinta un important factor de succes pentru ICO-uri.”

Exchange-ul OKEx recupereaza 9 milioane de USD in urma lichidarii fortate a unei pozitii de contracte Bitcoin futures

Exchange-ul OKEx a declarant public declansarea “mecanismului intern de gestionare a riscurilor”. Asta dupa ce recent a fortat lichidarea unei pozitii “long” neobisnuite de 460 milioane USD pe piata sa de Bitcoin futures.

Decizia a survenit dupa ce OKEx s-a lovit de refuzul clientului in cauza de a-si reduce pozitia la solicitarea platformei.

Pierderea cauzata investitorilor de acest lucru se ridica la aproximativ 9 milioane USD (1200 BTC).

Pentru atenuarea efectelelor, OKEx a recurs si la injectarea a 18 milioane USD (2500 BTC) in fondul sau de asigurare. Actiunea a fost destinata limitarii pierderilor pentru ceilalti jucatori la bursa.

Cosmin Matei

Postari recente

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

6 ore

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

11 ore

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință… Citeste mai mult

13 ore

Samsung și LG: consorțiu pentru pentru dezvoltarea blockchain ID

Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și… Citeste mai mult

13 ore

Mihai Alisie: îngrijorări cu privire la criptomoenda Libra

Co-fondatorul Ethereum Mihai Alisie a acordat un interviu Bloomberg în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criptomoneda Libra. Alisie… Citeste mai mult

o zi

Minarea de Bitcoin, soluție pentru gazele naturale irosite

Unele dintre companiile de gaze din Canada utilizează gaze naturale pentru minarea de Bitcoin, o metodă eficientă de monetizare a… Citeste mai mult

2 zile