ETH shorts au atins un nivel record vineri

Vineri, numărul de ETH shorts (“pariuri” pe scădere) au ajuns la un nivel record de 208,689. S-a depășit recordul anterior de 202,854.

În conformitate cu statisticile Bitfinex, aceasta reprezintă o creștere de 82% față de săptămâna anterioară și de 162% față de luna anterioară.

În ansamblu, evoluția Ethereum înregistrează o scădere cu peste 80% față de cea mai înaltă valoare a sa de peste 1300 de dolari. Deci nu este deloc surprinzător faptul că încrederea investitorilor în ETH este la un nivel scăzut.

Singura modalitate de a închide ETH shorts este de a cumpăra înapoi criptomonede. Astfel este posibil ca ETH să poată vedea o creștere rapidă a prețului, cunoscută și sub numele de “short squeeze”.

După un weekend negativ, criptomonedele încep din nou să crească

Weekendul acesta, majoritatea criptomonedelor au continuat să aibă un trend descendent. Bitcoin a scăzut până la 6200$, iar Ethereum a atins cel mai scăzut nivel din acest an, de 182$.

Duminică însă, BTC a înregistrat o creștere surprinzătoare de la 6200$ la 6450$ în 30 de secunde. Volumul a înregistrat de asemenea o evoluție descendentă. Dacă vineri era de aproape 5 miliarde de dolari, duminică revenise deja la 3.5 miliarde.

În prezent, majoritatea tokenurilor au început să crească, cu procente ce variază între 3 și 10%. Ethereum a revenit la pragul de 200$, iar Bitcoin Cash a revenit peste 480$ după ce în weekend ajunsese la 465$.

Avînd în vedere evoluțiile recente, majoritatea analiștilor sunt de părere că Bitcoin se va menține peste nivelul de 6000$, însă piața nu dă indicii că este capabilă să revină pe un trend ascendent sustenabil.

Avocatul Ripple părăsește compania după doi ani

Brynly Llyr, principalul consilier legal al Ripple, a părăsit compania după aproape 2 ani de activitate. Purtătorul de cuvânt nu a explicat dacă plecarea lui Llyr ar avea vreun impact asupra proceselor în care compania este implicată în prezent.

În prezent, compania Ripple este implicată într-un proces cu privire la statutul XRP ca security. Acesta a fost intentat de investitorul Ryan Coffey în luna mai.

Procesul vizează Ripple, filiala sa XRP II și CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, susținând că vânzarea Ripple de tokenuri XRP încalcă legile americane privind securities.

Coffey a afirmat că, în timp ce tranzacționa tokenurile XRP, a pierdut 551,89 dolari. A mai afirmat, de asemenea, că XRP nu este cu adevărat descentralizată.

În iulie, compania a angajat-o pe Mary Jo White, fost președinte al SEC, pentru a gestiona procesul de analiză de către SEC al statutului XRP ca security.

Până în prezent, SEC nu a emis o decizie oficială cu privire la statutul XRP. Criptomoneda are un market cap de 11 miliarde de dolari și se tranzacționează cu aproximativ 0.28$.

Comitetul antiterorist al Statelor Unite concluzionează că teroriștii preferă valutele fiat criptomonedelor

Subcomisia din Congresul Stetelor Unite privind Terorismul și Finanțele Ilicite a discutat vineri metodele utilizate de organizațiile teroriste pentru finanțarea activităților.

Conform concluziilor, criptomonedele nu reprezintă o metodă favorită, deoarece sunt mai greu de accesat față de valutele fiat.

Cu toate acestea, analiștii de securitate sunt de părere că autoritățile de supraveghere financiară americane ar trebui să se concetreze mai mult pe exchange-urile mici.

În opinia acestora, platformele exchange mari și populare au implementat măsuri de KYC/AML care fac dificilă utlizarea de către teroriști.

Aceștia preferă să utilizeze platformele mai mici, mai ales cele care tranzacționează monede private. De asemenea, Comisia a recomandat implementarea de programe care să sprijine identificarea traseului criptomonedelor și identificarea persoanelor implicate în tranzacții.